Volgens managers zijn in het Diakonessenhuis de specialisten de baas. Die zouden zich niet aan alle veiligheidsprocedures houden.
Dat blijkt uit de rapporten van
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanDat blijkt uit de rapporten van
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
Zie voor het hele verhaal, inclusief strategie die ook voor de specialisten aanvaardbaar zou moeten zijn, de in de tussentijd geheel ge-updatete pagina https://gezondezorg.org/arbeidsvorm.
@DGo:
Uw eerste suggestie gaat niet op omdat de maatschappen of wezenlijke aantallen specialisten tegenover de RvB staan. Het gaat niet om een of enkele individuele specialisten. Uw suggesties mogen dan niet zo ingewikkeld zijn, werken zullen ze naar mijn mening ook niet.
Wat dan wel werkt? Goodwill en inkomensterugval compenseren resp. voorkomen, en loondienst wettelijk opleggen. Vooral vanwege de bestuurbaarheid van ziekenhuizen, ook de financiële, zie https://www.zorgvisie.nl/Financien/Nieuws/2014/12/Specialisten-staren-zich-blind-op-geld-1669133W/.
En vanwege het feit dat in loondienstverband ziekenhuistekorten in principe voor rekening komen van alle medewerkers, zoals het ook zou moeten zijn. Specialisten mogen daarin niet uitgezonderd worden. Nu alleen nog een minister van VWS die dat ook ziet en effectief weet te handelen. Dat heeft ze tot nu toe nagelaten; haar loondienstbevorderende maatregelen waren een sof.
Dat medisch specialisten de baas (willen) zijn is nog tot daaraantoe. Maar wanneer deze medisch specialisten denken zich niet behoeven te houden aan ALLE veiligheidsprocedures maakt dat de patiëntveiligheid wel direct in gevaar is!!
De individuele dokter, zijn maatschap en ook het stafbestuur hebben ervoor te zorgen dat de weigeraars de wacht aangezegd krijgen wanneer zij blijven weigeren te voldoen aan de geldende regels. En de bestuurder heeft ervoor te zorgen dat men gaat handelen, anders dient hij maatregelen te nemen.
Er is nog een belangrijke partij die kan zorgdragen voor de veiligheid van hun patiënten t.w. de huisartsen. Zij kunnen hun collega’s en de bestuurder van het Diak ter verantwoording roepen en wanneer zij niet overtuigd raken van de goede wil en toetsbare resultaten rest er slechts één maatregel en dat is hun patiënten verwijzen naar een ander ziekenhuis.
Het is allemaal echt niet zo ingewikkeld.