De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) pleit ervoor het vastbinden van patiënten met een zogenoemde Zweedse band uit te bannen uit de gezondheidszorg. Uit onderzoek van de inspectie naar vrijheidsbeperkende middelen bij patiënten, dat vandaag uitkomt, blijkt dat vrijheidsbeperking nog te vaak voorkomt.
De Zweedse band wordt gebruikt om
Mijn gehandicapte dochter is door de slechte begeleiding en medicatiefouten zweedse band afhankelijk geworden.Afbouwen zal nu moeten, want nu maakt men er misbruik van en wordt ze door hun slechte begeleiding en bejegening in bed vastgelegd.Ze proberen niks anders en vervalsen de formulieren van Middelen en Maatregelen door een korte tijd van twee uur in te vullen i.p.v. de rest van de middag tot het slapen aan toe.
Zij kan niet praten en aangeven dat ze eruit wil, laffe methode.Nu moet het maar verboden worden, laat ze nu maar zien hoe ze het gaan afbouwen, op deze manier is het vrijheidsberoving van ons kind en daar werken wij niet aan mee.
Wat is voldoende personeel?
Misschien moet personeel anders met onrust omgaan en de rust nemen om de onrust weg te nemen.
als ze nou EERST eens zorgen voor VOLDOENDE PERSONEEL??? dan is al die fixatie niet meer nodig!!!
Gaat het om veiligheidsgevoel of passiviteit en misschien wel hospitalisatie vanuit personeel. Veiligheidsgevoel hoef je niet te geven met een zweedse band wees creatief.
Wat willen we (de overheid) nu ineens? En wat als een cliënt zelf een band om wil vanwege het “veiligheidsgevoel” mag dat dan ineens niet meer? Dan mag je wel een blikje goed opgeleid personeel opentrekken tegen die tijd!