Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Interim bestuurder: ‘Ik ben mijn tarief ruimschoots waard’

Redacteur KinderopvangTotaal
Humanitas DMH, instelling voor gehandicaptenzorg, heeft een interim bestuurder meer dan 95.000 euro betaald voor zijn werk, korter dan een half jaar. Staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezondheid heeft om opheldering gevraagd bij de raad van toezicht. Die zegt volledig achter de interim bestuurder te staan.
Interim bestuurder: ‘Ik ben mijn tarief ruimschoots waard’
Foto: ANP Koen Suyk

De consultant zegt zelf in de

Registreren

7 REACTIES

  1. Als ziekenhuisapotheker kocht ik medicijnen in waar ik 100.000 op verdiende. Ik zag daar geen cent van. Ik vond het mijn plicht en behorende bij de moraal van de dienstverbander. Ik kan me niet voorstellen dat er geen bestuurder te vinden is die het voor minder doet. Ik denk dat ik het snijden in de uitgaven net zo goed kan uitvoeren als een interimmer. Wat een spatjes hebben die interimmers. Gaan die soms hun salaris terugbetalen wanneer het verkeerde snijmanoeuvres blijken te zijn? Zet het geld op een geblokkeerde rekening. En laat die golddiggers hun geld pas krijgen na gebleken resultaat bijv na 2-3 jaar (Golmann Sachs keerde verdiensten in aandelen uit, die na 5 jaar pas verkocht konden worden).

  2. Lees alle reacties
  3. Het argument ‘ik heb al een miljoen’ geschrapt is wel lachwekkend. Als ik als klinisch psycholoog voorkom dat mensen gaan shoppen in het ziekenhuis, eerder terug aan het werk gaan of juist niet uitvallen en in de ziektewet terecht komen bespaar ik ook geld. Graag zou ik mijn salaris daarom aangepast zien.

  4. Bij een declaratie van € 95.000 incl. btw hoort een dagbesteding van meer dan 10 uur over 31 dagen per maand. Dat lijkt nogal ongeloofwaardig, in ieder geval erg ongezond.
    Los daarvan, een interim-manager behoort niet meer dan 40 uren per week te declareren. Het salaris van een vaste bestuurder is immers ook op eenzelfde aantal uren gebaseerd.
    De RvT zal het uurtarief hebben afgesproken en dat is hun bevoegdheid. Zij zullen zich niet vooraf hebben gerealiseerd dat er zoveel werkuren in een maand zitten :).

  5. We hebben ooit de combinatie van belastingheffing en arbeidsdeling uitgevonden om te zorgen dat mensen die belasting betalen daarvoor effectieve, door professionals geleverde diensten voor terugkrijgen. Als professionele zorg te duur is, komt dat niet door het salaris dat de uitvoerder verdient, maar door de hele kolom daarboven, waarin de salarissen hoger worden naar mate professionals minder doen voor de patiënt.

  6. Dit is op geen enkele wijze te verantwoorden, zelfs al werkt de man 24 uur per dag hetgeen ik niet aannemelijk vind. Ook een secretaresse die 35.000 euro per maand ophaalt kun je niet anders kwalificeren dan zakken vullen.
    Erg triest voor al die vrijwilligers bij de vereniging en personeelsleden die steeds meer moeten doen voor minder loon.

  7. ik vind juist wanneer je veel opbrengt en daarmee waarde toevoegd je veel mag verdienen echter wanneer je veel verdient en weinig toegevoegde waarde geeft aan een bedrijf of instelling of er een finaciele puinhoop van maakt dan pas zonder vergoeding ontslag. Veel rechtvaardiger en minder de omgekeerde wereld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.