De keukentafelgesprekken in de gemeente Apeldoorn over de toekomstige zorg gaan een miljoen euro kosten. Dat schrijft dagblad De Stentor.
In Apeldoorn hebben circa 2300 burgers
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanIn Apeldoorn hebben circa 2300 burgers
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
De cliënt heeft geen ‘recht’ meer op Wmozorg, maar wel recht op een gedegen onderzoek naar mogelijkheden en oplossingen. Dus ja daar zal een gemeente geld in investeren. Er zullen de nodige juridische processen volgen op grond van de verslaglegging van deze gesprekken, wanneer de uitkomst de zorgvrager in de kou zet.
In het huidige tijdsgewricht lijkt het logischer om zorggelden in administratieve processen te stoppen, dan te besteden aan de uitvoering.
Bij ons worden de balies van het Wmoloket hufterproef her-ingericht.
Dag Johan, je reactie suggereert dat in de sociale teams en bij de Wmo medewerkers geen deskundigheid bestaat, maar dat bedoel je vast niet zo.
Martien
het artikel suggereert alsof een keukentafelgesprek een ‘eenheid’ is die je in geld kan meten. Lijkt me niet het geval. Bij sommige doelgroepen moet er gedurende 2015 een herindicatiegesprek plaatsvinden dus dat kost tijd en administratie. De ene gemeente doet dat met een sociaal team, de ander met de oude WMO medewerker en in sommige gevallen lijkt het gemeenten verstandiger meteen een deskundig hulpverlener in te zetten omdat een goede diagnose later weer geld scheelt.
Dus eigenlijk zijn de cijfers hierboven zonder context niet te interpreteren.