Niet alleen de inzet van werklozen in de thuiszorg moet voorkomen worden, ook studenten moeten ervan weerhouden worden onder de prijs thuishulp te bieden. Dat zegt voorzitter Maurice Limmen van vakbond CNV Vakcentrale.
Hulpstudent.nl is een jonge onderneming die
Oppas! Ik begreep dat oppas zoals dat genoemd werd onder de noemer begeleiding staat. In een artikel van Hulpstudent stond dat er op mensen met dementie werd gepast! Alleen al het woord oppas. Om met mensen met dementie om te gaan is specialistische hulp nodig. Bij controle van de Inspectie let deze duidelijk op of er professionele hulp ingezet wordt om mensen met dementie te begeleiden.Een instelling kan zelfs hierom onder toezicht komen. Hebben de studenten wel door dat zij voor de rechter staan als er iets mis gaat. Wij zijn zeker voor studenten inzetten in instellingen. Wij doen dit zelf ook maar altijd is er een verzorgende IG of verpleegkundige aanwezig. Nooit staan deze studenten alleen. Studenten zijn inderdaad zeer ijverig en leergierig. Al te vaak worden er vrijwilligers ingezet in situaties die zeer complex zijn. Omgaan met dementerenden moet je niet onderschatten. Door deskundige begeleiding zien we onze dementerenden vooruit gaan.
Vriendelijke groet,
Beste Wouter,
Goed artikel. Ik ben het helemaal met je eens dat je thuiszorg niet moet overlaten aan ongeschoolde hulp (zoals studenten). Hulpstudent.nl biedt geen specialistische zorg, maar semizorg in de vorm van schoonmaakwerkzaamheden, tuinonderhoud, oppas en bijles een aanvulling op wat de thuiszorg biedt. De studenten krijgen hiervoor een vergoeding hoger dan het minimumloon. Ik hoop dat iets aan deze toevoeging hebt.
Vriendelijke groet.
Geachte lezer,
Veel personen zijn positief creatief om anderen te ondersteunen zoals ook Hulpstudent(zorgvragen)) en Student aan Huis (computerproblemen) tegen een vriendenprijsje.
Misschien dat de vakorganisatie extra aandacht wil geven aan de verlaging van de pensioenen,de dreigende sluiting van verzorgingshuizen en de ontslaggolf in de thuiszorg.
Elk euro telt zoals we weten maar ook meer handen aan het bed i.p.v. benen onder de bureaux.
Voor meer informatie kan de vakorganisatie klikken op de site http://www.stgeerstelijnsklinieken.nl
En mocht de vakorganisatie het hiermee niet eens zijn dan zien wij dat wel via de blogreacties.
Vriendelijke groet.
Deze ontwikkelingen zijn niet terug te draaien.
Door de transitie en de bezuinigingen in de Thuiszorg zal de particuliere thuiszorgmarkt groeien. Particulieren zullen een zo hoog mogelijke kwaliteit tegen een zo laag mogelijke prijs willen hebben. De thuiszorg die nu netjes binnen de CAO wordt geleverd is te duur en nogal eens van slechte kwaliteit. Tegenover deze CAO-thuiszorg zullen dus alternatieven ontstaan, die vanuit het perspectief van de klant beter en goedkoper zullen zijn. Het gaat daarbij om buitenlandse zorgverleners, studenten, uitkeringsgerechtigden, maar ook zwart en illegaal werk.
Overigens een ontwikkeling die onze gehele arbeidsmarkt ook buiten de zorgsector zal treffen aangezien arbeid in loondienst en binnen CAO’s bruto-bruto te duur is voor werkgevers en netto te weinig oplevert voor (lage lonen) werknemers. Daar zou mijnheer Limmen zich vooral druk over moeten maken. De polder en haar nieuwe product de Wet Werk en Inkomen gaat dit proces eerder versnellen dan dempen.
Succes!
de kern van het vraag is natuurlijk hoe voorkomen kan worden, dat mensen (bijvoorbeeld studenten) zich laten uitbuiten door ‘onder de prijs’ te werken.
openbaarheid van tarieven is daarbij zeker een instrument, net als het opheffen van (belasting)regels die het inzetten van mensen voor een beperkt aantal uren bevoordelen. om voor alle werkzoekenden een gelijk speelveld te realiseren, met rechtsbescherming.