Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties39

Lente-akkoord uitgelekt: maatregelen zorg bekend

Mark van Dorresteijn
Het Lente-akkoord dat VVD, CDA, D66, GroenLinks en ChristenUnie afgelopen nacht hebben afgerond, is uitgelekt. Hierin staan de maatregelen om het begrotingstekort 2012 terug te dringen.
Lente-akkoord uitgelekt: maatregelen zorg bekend

In het akkoord dat in handen

Registreren

39 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Triest dit, de enige oorzaak van deze ellende is dat sinds de invoering van de euro heel de EU naar de knoppen gaat en het altijd zo zal blijven dat de zwakkeren het moeten bezuren, zij zijn al dolgedraaid van de eeuwige bureacratische warboel.
    Hier in ons land draait de economie voor de helft op banen gecreerd met handejeklap in de zorg ingevult door mensen die totaal niets hebben met hun doelgroep.
    Over het paard getilde ,,managers,, die niets toevoegen aan het leven van een chronisch zieke of een patient in de instellingszorg dan stress en familie zieken met dreigementen indien zij een basiszorg vragen cq eisen zoals de gelukszoekers ook een compleet eisenpakket op tafel gooien als zij het paradijs nederland betreden!!

  3. Beste mensen, ga uit van het positieve en denk maar dat we het nog steeds goed hebben in Nederland. Dat hebben we gewoon niet te danken aan het linkse “potverteren” maar wel aan het goed
    “rentmeesterschap” van het ” lente-akkoord” en de verantwoording die deze partijen op zich hebben genomen. We weten allemaal zo goed wat onze “rechten” zijn en waar blijven de “plichten” van iedere burger. We zijn een “verwend volkje” geworden en piepen nu de broekriem aangetrokken moet worden. Laat iedere burger zijn/haar verantwoording pakken en bijdragen waar een ieder kan.

  4. GGz als je daar opgenomen wordt of bent dan betaal je na een maand opname ook al een eigen bijdrage dat was voorheen een jaar na datum en men krijgt er ook nog 200 euro op jaar basis er bij overheen en dan heb je ook nog een eigen bijdrage van de zorgverzekering het kan niet op als alleen maar stuk

  5. Beste Melissa. Is er geen fraude in zorg- en verpleeghuizen?? De vaak ondermaatse zorg,zie het zaterdagse volkskrantartikel ,met alle burocratische excuses enz. wordt toch voor de volledige zzp. gedeclareerd of niet ?? Of is dit gewoon oplichting , maar geen fraude ??

  6. Pff… er wordt 1,6 miljard euro minder uitgegeven op de zorg en iedereen schreeuwt het uit alsof we allemaal doodgaan. We moeten die 1,6 miljard euro wel in perspectief zien. Zo gaven we in 2010 60 miljard euro uit en in 2015 dadelijk 74 miljard euro. Dat is 14 miljard euro meer in 5 jaar. Ben het overigens eens dat ze de topinkomens mogen aanpakken. Dus het wordt tijd dat de Wet Normering Topinkomens (WNT) eindelijk wordt goedgekeurd door de Eerste Kamer! Daarnaast moet er inderdaad meer naar de bureaucratie worden gekeken. Dat zorginstellingen dat in stand houden zou verboden moeten worden. Ben blij dat ze bezig zijn met die experimenten. En die PGB mogen ze van mij afschaffen. Het is zo fraudegevoelig. Weinig controle op geldstromen die per persoon hoger liggen dan de uitkeringen, dan vraag je om problemen.

  7. Wie weet wat het ‘verzachten’ van het pgb inhoudt? Laat alsjeblieft ook de gespecialiseerde vrij gevestigde kinder- en jeugdpsychiaters hun zeer waardevolle rol blijven vervullen. Dus niet ineens gaan belemmeren in het parlement deze maand! Kost vele miljoenen als specialisatie zou verdwijnen!

  8. Alles bij elkaar wel leuk en aardig: “schuldigen” aanwijzen, verantwoordelijkheid bij “de anderen” (regering) leggen …
    Maar laten we met ons allen accepteren dat het een feit blijft dat we als Nederland moeten bezuinigen (al zou dit eventueel nog betwijfeld kunnen worden – MOET het werkelijk??).
    Wie heeft andere oplossingen – ik zie nergens alternatieven voor de gedane voorstellen tevoorschijn komen.
    Wààr kan bezuinigd worden zonder dat de zwaksten in de samenleving er aan onderdoor gaan (die bovendien vaak niets in handen hebben om te protesteren tegen de maatregelen – Wat kan een werkloze doen tegen het korten van zijn uitkeringsperiode? … Staken? Weigeren de uitkering aan te pakken? Aan het werk gaan in een niet bestaande baan?)

  9. Hoe dan ook is er bij deze discussie sprake van een politiek element. Deze maatregelen komen vanuit “de politiek”.
    Er wordt gesproken over het afwisselen van “links” en “rechts”. Wat ik echter mis in dit hele verhaal is, hoe bepaalde partijen (ik wil geen namen noemen, maar ze zijn van christelijke origine) het steeds weer klaar weten te spelen om hun vette achterste in de regering te draaien terwijl ze al jaren niets anders doen dan verkiezingen verliezen.
    Is Nederland nog wel een democratisch land te noemen? Of zitten we eigenlijk in een dictatuur – al doet de regering nog steeds alsof …

  10. In de BANANEN-DICTATUUR Nederland moet Jan-met-de-pet weer terug op zijn plek … Als Kniertje dankbaar zijn aan Meneer de Reder voor het pannetje soep dat van diens tafel is afgevallen …
    WAARVOOR hebben onze (groot)ouders gevochten als arbeiders ??? … Al die over het paard getilde, verwende “gestudeerde” snotapen die op dit moment de dienst menen uit te kunnen maken moeten eens een paar geschiedenislesjes gaan volgen … Maar mét hen nog vele anderen; praat eens met wat oudere familieleden!

  11. En dan heb je na 15 jaar ziekenhuis-in en zieknhuis-uit, evenveel operaties achter de rug en in de tussentijd 100% wajong en dagterapie die niet wordt betaald door de overheid, maar door de hardwerkende ouders (hoewel dit kind dus niet meer thuis woont). Zodra de vaste lasten zijn betaald is er 150 euro over om van te leven. Als zij dus weer wordt geopereerd en in het ziekenhuis terecht komt (stel dat het weer fout gaat/naadlekkage en ze er zo 2 maanden in ligt) moet zij 225 euro per maand liggeld betalen…. waarvan???? Ooooooooo zij is volgens jullie een luie uitkeringstrekker????? Wacht maar tot zij haar revalidatie achter de rug heeft, haar ouders het huis hebben opgegeten en zij haar kennis en ervaringen heeft omgezet in een baan!!! Wat is zij dan ineens van de maatschappij????

  12. Ik ben benieuwd met wat voor oplossingen veel reageerders zullen komen als de topinkomens inderdaad verlaagd worden. Zo dat al zou kunnen, je hebt in complexe zorgorganisaties capabele mensen nodig, dan nog merk je dat het een druppel op een gloeiende plaat was. Immers, er zal nog steeds heel veel bezuinigd moeten worden. Afijn, zij zullen dan met symboolpolitiek bediend zijn. Ik verwacht echter dat ze dan een nieuwenklaagzang starten. Ben wel benieuwd wat er dan komt.

  13. ik weet het niet meer als alleen maar de patiënten uitbuiten.
    wie wil mij helpen om daar in tegen te gaan (aktie’s) te houden
    en chronics zieken of gehandicapten die pakken ze help laat het jullie svp weten om onze stem te laten horen,zo kan het echt niet door gaan.
    zit zelf in een rolstoel

  14. Toch merkwaardig dat bijvoorbeeld Achmea verlies lijdend is behalve op zijn zorgpolis: 300 miljoen euro winst!
    Moeten we nu niet verzekeraars dwingen de premies te verlagen in plaats van de werkers in de zorg steeds minder te betalen voor steeds meer te leveren zorg??? de zorg is de enige sector die men als semi-overheid beschouwt en in staat blijkt jaar op jaar meer te doen voor het zelfde geld tegen betere kwaliteit en nog meer transparantie waarvan het laatste elk jaar meer tijd en administatieve kosten met zich mee brengt.
    Stop ook eens met “specialisten pakken”: die hebben nou juist 400 miljoen ingeleverd met behoud van kwaliteit en groei van productie om de sterk groeiende vraag bij te houden.

  15. @Carla Ik stem zoals gewoonlijk weer op de VVD! Aanpakken het linkse tuig wat niet wil werken, maar profiteren van de hardwerkende burger!! Daarnaast is voor mij prio 1 het verlagen van de staatsschuld. Als we op de manier van links doorgaan dan betalen we over een aantal jaar miljarden rente per jaar meer! Kijk eens wat je daar allemaal voor kunt doen voor de mensen die het in de zorg hard nodig hebben?! (en dan heb ik het niet over de uitkeringstrekkers die te lui zijn om te werken!!)

  16. Carla jij gooit iets politieks in deze rubriek. We zitten in een situatie dat je niet weet wie je moet stemmen, maar, als je nadenkt, WEL WEET WIE JE NIET MOET STEMMEN. De tragiek van de politiek is dat je een linker en een rechtervleugel hebt; dat geldt voor bijna alle landen. Nu is het zo dat (kort gezegd) links een luisterend oor heeft voor mensen die hulp en geld nodig hebben; dat is heel mooi. Maar de emotie bij die groep gaat zover dat men niet ziet of wil zien dat men ook een NOG VEEL GROTERE GROEP MEENEEMT die daarvan profiteert; die hard werken niet in hun vaandel hebben, die valse voorwendsels als hun normale optreden beschouwen en ga zo maar door. Die laatste HELE HELE GROTE GROEP verkwanseld MILJARDEN en brengt veel schade toe aan de economie (onze lonen zijn te hoog, onze producten te duur). Als het na zeven jaar of meer zover is dat ook zij dat in de gaten hebben – OMDAT JE DE BODEM VAN DE KAS ZIET – komt rechts aan het bewind om de zaak in zeven of meer jaar recht te trekken. Dat gaat met heel veel pijn voor de burger en de weg naar links ligt daardoor (na zeven of meer jaren) weer helemaal open. Zo zit de westerse democratie in elkaar. Waarom gaat het dan in Duitsland beter. Die zijn zeer gedisciplineerd. Daar krijg je een rolstoel, een uitkering e.d. als je hem nodig hebt. Hun gedisciplineerdheid en gedegenheid gaat zover dat vrijwel alles in een keer goed gaat. Het begint hier usance te worden dat je vijf of meer keer moet bellen voor iets is geregeld als men überhaupt REAGEERT.
    Harm maakt het helemaal bont: die praat over 150 duizend salaris in de zorg en vertrekbonus van 531 duizend in de zorg of het de gewoonste zaak van de werteld is. Los van hoe dat wordt belast: HET IS GELD DAT UIT DE ZORG KOMT lummeltje.

  17. Harm: “vertrekbonussen hoger dan 531 duizend euro” ??
    Het begrip ‘vertrekbonus’ is te idioot voor woorden, komt alleen voor in salarisschalen die al meer dan genoeg verdienen.
    ‘Boven €531.000,–‘ dat is geen bonus meer, dat is het jaarinkomen van 20 doorsnee arbeiders en dus klinklare diefstal uit de staatsportemonnee cq mijn belastinggeld.

  18. Daadkracht in de aanpak van de enorme burocratie en overhead in de zorg hoor ik nog steeds te weinig. Ook een belangrijk punt waar we miljarden op kunnen bezuinigen is de samenwerking van de instellingen op het gebied van DOT en info uitwisseling van med. gegevens. Het blijft nog steeds aan de orde , dat veel onderzoeken herhaald worden wat met uitwisseling v. gegevens niet nodig is. Ook een punt is dat ziekenhuizen zich versneld gaan specialiseren met daaromheen kleine ziekenhuizen en we moeten gaan stoppen met het bouwen van mega-instellingen wat de burocratie/overhead alleen maar vegroot. Politici toon eens je daadkracht en deze crisistijd en verkiezingen in het vooruitzicht.

  19. @Jan: ook die inkomens worden belast. Mensen met een inkomen hoger dan 150 duizend euro moeten volgend jaar zestien procent extra inkomstenbelasting betalen. Daarnaast worden vertrekbonussen hoger dan 531 duizend euro voortaan met een heffing van 75 procent afgeroomd. De tarieven van de eerste en tweede schijf van de inkomstenbelasting worden juist weer verlaagd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.