Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Maarten van Rixtel zet vraagtekens bij complexe route naar definitieve IZA-gelden

Zorgvisie-redacteur met als specialisme tech en innovatie in de zorg. Tevens stem van de podcast Voorzorg.
Zo’n 20 procent van aanvragen voor de IZA-gelden hebben groen licht gekregen op de zogeheten snelle toets. Maar zorgorganisaties moeten nog flink aan de bak om deze onmisbare financiering voor hun plannen definitief binnen te slepen. Dat kost ontzettend veel tijd en energie, zegt Maarten van Rixtel.

“De aanvraag van IZA-gelden is zo’n

Registreren

1 REACTIE

  1. Een ding weet ik zeker: het aanvragen van de gelden zal wel zo complex zijn dat ik het ook niet zou kunnen. Maar bestuurders toch wel? Daarvoor hoeven toch geen consultants worden gevraagd? Als consultants het kunnen dan kunnen bestuurders het ook.
    De inzet van externen is nu meteen een van de redenen waarom er zo weinig geld voor de directe zorgverlening is. Bestuurders zijn opgeleid op het gebied van financiën in de zorg. Als ze het lastig vinden dan zoeken ze ondersteuning bij andere bestuurders in de regio. Zie de aanvraag van subsidie voor zeggenschap. Daar is een heel systeem voor opgetogen (Landelijk Actieplan Zeggenschap). Je kunt vragen stellen, webinars volgen…etc. De overheid moet nu toch wel per direct aanvragen vereenvoudigen. Waarschijnlijk hebben zij daar ook weer consultancy voor nodig. Waarom is het zo moeilijk om het effect aan te tonen van de inzet van digitale middelen? Na jaren ervaring weten we hoeveel uur gemiddeld aan zorg ingezet moet worden bij een bepaalde type categorie client/zzp. Hoeveel minder uren gaan we inzetten? Als we dit niet kunnen aantonen waarom beginnen we er dan aan? De implementatie van zorgtechnologie kost een hoop geld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.