Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Marktwerking apothekers leidt tot duurdere medicijnen

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Invoering van vrije prijzen voor geneesmiddelen per 2012 zonder daaraan voorwaarden te verbinden, zal leiden tot prijsstijgingen. Dat blijkt uit onderzoek van de Boston Consulting Group (BCG) in opdracht van Zorgverzekeraars Nederland.
Marktwerking apothekers leidt tot duurdere medicijnen

Het ministerie van VWS wil vanaf

Registreren

9 REACTIES

  1. Al die privatisering heeft ons alleen maar ellende gebracht. Rollators uit de basisverzekering nu weer gerotzooi met de hoortoestellen, mensen die nu nog een gratis (volledig vergoed) hoortoestel konden krijgen moeten nu 25 procent zelf gaan betalen. Het verschil tussen rijk en arm wordt op deze manier alleen maar groter. Bedankt hè, minister Schippers gauw nog even beslissingen er door heen jassen.

  2. Lees alle reacties
  3. Een theoretische beschouwing waarbij het toverwoord concurrentie tussen apothekers een overheersende rol krijgt.Dat is niet helemaal terecht.Er zijn ook andere factoren die bepalen hoe deze specifieke markt van medicijnontwikkeling, de beschikbaarheid v.s. de vraag van gebruikers en de verhouding van kosten en baten voor de ontwikkelaars en producenten zich kan gaan ontwikkelen.Apothekers zijn daarin een belangrijke schakel maar ze zijn geen marktmeesters.De dynamiek van de prijsontwikkeling van medicijnen in de toekomst vraagt wellicht nieuwe kaders en een nieuwe benaderingswijze om voorspelbare en ongewenste scenario’s te voorkomen.

  4. Volgens mij is de macht al lang geleden neergelegd bij de verzekeringsmaatschappijen. Zij bepalen wat je slikt en wil je iets anders, dan moet je het zelf maar betalen. Dat is de praktijk.
    De premies vijn sterk verhoogd omdat de verzekeringsmaatschappijen hun reserves hebben aangesproken om zieltjes te winnen toen het nieuwe zorgstelsel werd geïntroduceerd. De zieltjes zijn binnen, nu moeten de reerves weer worden aangevuld. Zo was het voorspeld en nu wordt het werkelijkheid.
    Pillen via de post is nu al mogelijk, maar wie houdt de interacties tussen geneesmiddelen bij?
    U denkt natuurlijk dat ik een apotheker ben. Nee, absoluut niet. Ik ben een zeer bezorgde patient.

  5. De afgelopen jaren heeft een groot deel van de apothekers hun apotheek voor miljoenen euros aan opkopers en cooperaties of groothandel verkocht. Die miljoenen moeten wel door de burgers betaald worden. Het is een van de oorzaken van de flinke premiegroei in de afgelopen jaren. En nu zou er onvoldoende concurrentie zijn….
    Beste Minister en verzekeraars, jullie zitten te slapen. Kunnen die pillen niet gewoon via de post worden bezorgd en dan nog een paar apotheken voor noodgevallen of levering via de ziekenhuisapotheken. Dat zou enorme PREMIEVERLAGING teweeg brengen!

  6. Weer typisch, vrijgeven van de prijzen met een plafond van 5 jaar. Omdat er na 5 jaar wel concurrentie is? Lijkt me niet. En net of dat nodig is. JE hebt volgens mij 2 keuzes. Gewoon vrijgeven die handel of reguleren en dan ook zorgen voor een kostendekkend tarief.

  7. In mijn dorp is er een apotheek bijgekomen, maar wel een vestiging van de reeds aanwezige Service apotheek. Geen concurrentie dus! Daarbij vind ik het opvallend dat het deponeren van een klacht alleen kan, wanneer je eerst al je persoonsgegevens invult.
    Hoe graag wil je weten hoe en wat het publiek over jou denkt. Maak dan de drempel lager om te reageren.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.