Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties12

‘Meer stedelijk groen brengt zorgkosten omlaag’

Mark van Dorresteijn
De aanleg van meer groen in stedelijke gebieden kan een besparing opleveren van 65 miljoen euro op het budget voor de gezondheidszorg. Dat blijkt uit onderzoek van KPMG in opdracht van het ministerie van Economische Zaken.
‘Meer stedelijk groen brengt zorgkosten omlaag’

Meer groen kan er ook voor

Registreren

12 REACTIES

  1. harrie jij hebt het helemaal gelijk men mag niet eens meer ziek zijn.wat dacht je van na een maand opname dan begin je al met eigen bijdrage te betale dat was eerst na een jaar en dan komt er nog 200 euro er boven op het maandelijkse bijdrage is 145 euro dat is toch te gek voor woorden oh ja ook nog eigen bijdrage van de zorgverzekeraar 220 euro volgend jaar 400 euro ik vraag mij af waar moet dat heen!!

  2. Lees alle reacties
  3. op het onderzoek van KPMG is een hoop aan te merken, maar als je geen verstand hebt van goede onderzoeks methodiek, risico factoren voor depressie en overgewicht, stel hier dan niet voor appels met peren te gaan vergelijken. alvast bedankt.

  4. Henk B** Goed gezien Henk “”kijk naar overgroene gebieden en stel vast hoe daar de depressies van mensen zijn””. Henk, jouw aanpak is de enige goede manier maar die is te snel vast te stellen. MAAR, MAAR dan kunnen de heren in prachtige pakken en snelle bolides GEEN ENORME REKENINGEN schrijven DIE DE ZORG MOET BETALEN. Zo werkt dat Henk. Jij en ik zijn niet zo doortrapt en daarom hebben we niks.

  5. Het effect van meer groen op mensen, en prestaties van die mensen is al langer bekend. Het vereist echter een lange-termijn visie om er rekening mee te houden, omdat ook hier weer de kosten voor de baten uit gaan. Overigens vraag ik me sterk af of onderzoek in de wijk Bos en Lommer voldoende zegt over effecten in bijvoorbeeld Epe. Waarschijnlijker is het dat er een optimale hoeveelheid groen bestaat en dat je het moet stimuleren als je in een wijk daaronder zit. Daarover lees ik hier onvoldoende…

  6. In de kop van dit Zorgvisie bericht heb je zo’n aankondiging van HET ZOVEELSTE INSTITUUT (Funktie-Mediair)die tegen heel vette betalingen cursussen geeft om de zorg beter te maken (Lees: om hun zakken te vullen.Hier volgt zo’n bericht waarvan je spontaan in je broek doet als je het leest *** De kwaliteit van de zorg hangt nauw samen met de kwaliteit van het management. Daarom is er het programma ‘Leiderschap in ontwikkeling’ van FunktieMediair. Specifiek voor instellingen die hun potentieel in het operationeel management willen benutten***. Wat een berg onzin. Dat hoorden we jaren geleden al EN HET IS ALLEEN MAAR SLECHTER GEWORDEN. En de dooddoener: “We hebben te weinig geld en te weinig personeel” heeft er geen ene moer mee te maken. Als organisatie en efficiency deskundige stel ik vast dat gebrek aan geld en kwantiteit niet de oorzaak is. Ik ken een zorginstelling waar een (1) Poolse meid meer deed dan drie Nederlandse. Ze is er niet meer: weggepest onder het mom van dat ze slecht Nederlands spreekt. Om iemand op tijd van het toilet te halen hoef je alleen maar te kunnen zien: het lampje. Jammer nu zitten de trieste en treurige oudjes weer 20 minuten of meer op het toilet.

  7. Misschien dat de Minister OOK aandacht kan geven aan het gebruiken van BESTAAND GROEN (zonder even aan uitbreiding te denken). Hoeveel rolstoelpatienten moet ik leveren die NOOIT of een of twee keer PER JAAR buiten komen omdat de verpleging daar geen zin of tijd voor heeft maar dat WEL IS OPGENOMEN IN HET BEDRAG dat de familie voor de verpleging moet betalen.
    (de omvang daarvan bepalen zal wel het volgende dure onderzoek van de KPMG worden).

  8. Ik woon in Hilversum. Midden tussen het groen, vlak bij de hei. Ik wandel daar regelmatig met de hond, maar kom er zelden of nooit spelende kinderen tegen. Hoogstens een enkele keer een ukkie in een wandelwagentje.
    Vroeger speelden wij inderdaad op deze hei: vliegeren, voetballen, tikkertje. Gingen regelmatig picknicken … Tegenwoordig (met de runderbegrazing) ga je liever niet meer ergens lekker languit in de hei liggen … Zelfs de hond moet regelmatig in bad als we van de hei af komen …
    Ik kamp al bijna 50 jaar met regelmatig terugkerende depressies en gebruik al vele jaren Prozac … Al dat groen helpt soms een klein beetje, maar om nou te stellen dat het écht financieel een voordeel zal opleveren … ???

  9. Vergelijk de plaatsen in Nederland met veel groen, bv de veluwe, met plaatsen met weinig groei. Zie je dan verschil in zorgkosten/vraag? Is er iemand die dit uit kan rekenen? Dan heb je volgens mij ook een goed inzicht hoe het werkelijk is.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.