Afdelingen in verpleeghuizen met een verpleegkundige niveau 4 als meewerkend voorvrouw scoren hoger op kwaliteit van zorg. Dat blijkt uit onderzoek van Nivel.
Het Nivel heeft onderzocht welke mix
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanHet Nivel heeft onderzocht welke mix
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
Van belang is, dat er aan het bed iemand is, die tenminste voldoende IQ heeft om meer te snappen dan wassen/aankleden, en dat is de verpleegkundige.
Verpleeghuizen bezuinigen juist hierop onverantwoord em alle misstanden vandien
Tot mijn pensioen heb ik als ziekenhuisspecialist gewerkt en wat mij opviel aan de IGZ is hun liefde voor het bureau.
Meer deskundigheid op de werkvloer en niet erboven is iets wat we met elkaar op de werkvloer steeds al roepen. Voorvrouw is een ongelukkige term. Samenwerken en gelijkwaardigheid zou het uitgangspunt kunnen blijven waarbij ieder zijn haar vaardigheden en deskundigheid inzet. Buurtzorg is een goed voorbeeld hierin. Tot volle tevredenheid van werknemers en zorgvragers.Zie rapport nubasta.nl
Oneens, open deuren zijn dingen die niet gezegd hoeven worden omdat ze overduidelijk zijn. In NL lijken veel instellingen (of de politiek) toch niet voldoende te weten waarop ze moeten sturen om kwaliteit te blijven bieden. Bij mij zijn de conclusies inderdaad herkenbaar maar dat maakt ze nog lang niet een open deur. Dat is pas wanneer de issues over bezetting en tevredenheid niet meer spelen. Adje rem toch iets te rooskleurig!
Het is weer gelukt door het nivel na langdurig onderzoek een open deur ingetrapt te krijgen die zicht geeft op die goeie ouwe tijd. proficiat
Dat werkte vroeger prima.
Toen kwamen er “vrijgestelde “managers, die geen idee hebben van de werkelijkheid.
Hopenlijk gaan we massaal terug naar deze manier van leidinggeven.
Zou goed werkgeverschap niet de allereerste voorwaarde zijn om goed (uitvoerend) te kunnen zorgen? Gek dat daar nog onderzoek voor nodig is…
Een leidinggevende (dat is wat er impliciet wordt gezegd) op de werkvloer is dus nog steeds van belang. De lagen erboven ook anders kmomen de goede dingen niet tot stand. Ziekteverzuim is daar ook een signaal van.
Het is weer zover, ze komen erachter dat hoe het 25 jaar geleden was toch nog zo slecht nog niet was.
Een beter begrip van ziektepatroon past natuurlijk bij de verpleegkundige? Welzijnmedewerker=voor welzijn, VIG’s/ VP’s voor zorginhoudelijke deel.