Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam is een nieuwe polikliniek rijker: de chirurgische polikliniek voor overgewicht en diabetes. Minister Edith Schippers kwam maandagmiddag speciaal naar Amsterdam om de poli symbolisch te openen.
In de polikliniek voeren chirurgen maagoperaties
Hoewel ik de kritiek wel snap, moet er ook gezegd worden dat lang niet iedereen lichtzinnig de beslissing neemt om voor de operatie te gaan. De opmerking van onder andere Gavi Mensch over dat mensen eerst naar een dietiste moeten is volledig misplaatst want je krijgt van je huisarts niet eens een verwijzing naar het ziekenhuis als je dat niet eerst geprobeerd hebt. Ik heb zelf maanden lang geleefd op weightcare producten met soms maar 1000 calorieen per dag op advies van een dietieste en ik sport 4 keer per week…als ik dan niet afval moet ik dan maar gewoon de rest van mijn leven te zwaar blijven en vroegtijdig overlijden aan hartkwalen en/of diabetes, alleen omdat mensen die totaal niet weten hoe het voelt om te zwaar te zijn zonder dat je er iets aan kunt doen vinden dat ik geen recht heb op hulp en zorg? Als buitenstaander heb je maar erg weinig inzicht in de persoonlijke situaties van mensen en het recht om daar over te oordelen is in mijn opinie totaal afwezig. Ga zelf eens een week lang met een rugzak van 50 kilo rondlopen op 1000 calorieen per dag. Na een week kun je die rugzak afdoen maar iemand met overgewicht kan dat niet.
Slotervaartziekenhuis afdeling geriatrie..
De zorg naar de ouderen toe is ernstig ondermaats!!!
Arme ouderen!!!
De
De zorg in het slotervaartIekenhuis afdeling geriatrie is ver ondermaats!!!
Arme oudjes!!!
Deze minister heeft het steeds over kwaliteit van de zorg. Is er een onderzoek gedaan naar de kwaliteit van de zorg die het Slotervaart ziekenhuis biedt? Zijn er wel eens klachten over dit ziekenhuis? en zo ja waarover? Hoe staat het met de financien van dit ziekenhuis?
nou nou, preventie is lastig te regelen obesitas is een ziekte die dus nu ook behandeld gaat worden in Amsterdam, gebeurt ook al in Den Haag en op vele andere plaatsen met begeleiding voor -en na de ingreep. Dit levert op langere termijn gezondheidswinst voor deze zieken maar ook geld voor de maatschappij. mensen worden er gezonder van
In de gezonheidszorg gelden geen economische wetten: aanbod schept vraag, het gaat er toch om de kosten in de hand te houden? Vgl.ritalin.
Helemaal met Gerry eens,het lijkt erop dat we een minister hebben, die maar 1 ding tegelijk aan kan. Dus bezuinigingen verzinnen lukt nog wel en trots een nieuwe poli openen ook, maar dat het één een duur gevolg is van het ander wordt niet gekoppeld. Dat hele bezuinigen op alle fronten binnen de gezongheidszorg wordt op deze manier opgelost.Voor onze minister leuk om met positieve cijfers te schermen, maar per saldo moet er dus een bom duiten bij in de toekomst. Intussen moeten op alle fronten nieuwe regels geïmplementeerd worden om de bezuinigingen rond te krijgen. Dit kost enorm veel geld
en stress. Hoe kunnen we de zorg op deze manier toegankelijk houden voor de patiënten en werkbaar voor de zorgverleners???????
@ W.F. Willems
Wat is daar op tegen? De inkomsten komen toch in het ziekenhuis terecht en kunnen weer besteed worden aan andere, nieuwe projecten die de patiëntenzorg ten goede komen!
Bizar, het snijdend specialisme (lees dure oplossing voor dit ziektebeeld) krijgt voorrang op de rest. Veel patiënten belanden in een langdurig ziekteproces, het risico van een narcose /operatie voor mensen met enorm overgewicht is aanzienlijk. De diëtiste en een voedingspsychologe bezoeken(met bijbehorende bewegingsactiviteiten ) één maal per week zou zeker aan te bevelen zijn boven zo’n enorme ingreep. Helaas, de diëtiste zit niet meer in het pakket, de psychologe nog maar amper, de chirurgische ingreep met alle risico’s van dien wordt gestimuleerd en is gratis. Ik ben voor genezen, natuurlijk, maar preventie en begeleiding zijn een groot goed. Even ter vergelijk en als voorbeeld: Alcohol consumptie is nog steeds een sociale activiteit. Wel zie ik steeds meer mensen die drinken met neuropathie én diabetis. Alcoholmisbruik kost de gemeenschap ook miljoenen. De kans op terugval is ook groot maar er staat nog steeds geen waarschuwing op de verpakking van alcoholhoudende dranken. Er wordt m.i. veel te makkelijk gedacht over en gegrepen naar de gastric bypass.
Dus niet de specialisten, maar vooral Erbudak heeft belang bij veel verrichtingen.
In dezelfde weken waarin steeds duidelijker wordt hoe de dieetadvisering in de eerstelijn wordt afgebroken, opent de Minister een ziekenhuispoli voor mensen met morbide obesitas.
Natuurlijk, ik gun deze mensen de allerbeste zorg voor hun problemen maar kan iemand mij vertellen wat er toch mis is met de aloude uitspraak ‘voorkomen is beter dan genezen?’
hallo ik wil graag in aanmerking komen voor een afspraak bij de overgewicht poli,hoe gaat dat in z,n werking?