De raad van bestuur van ggz-instelling Mondriaan overweegt de medewerkers te vragen om tijdelijk en vrijwillig 5 tot 10 procent van hun contracturen en salaris in te leveren. Dat meldt regionaal dagblad De Limburger.
De ggz-instelling hoopt met het plan
Ga eens een aantal jaren terug in deze organisatie, fusie met Vijverdal.
Wat is er toen gebeurd? Juist teveel mensen aan boord gehouden waardoor er binnen deze organisatie veel te veel overhead is ontstaan. Laat ze eens beginnen met het onslaan van een managementlaag.
Kijk eens goed naar functies binnen Mondriaan niet aan de zorg gerelateerd.
Wat heeft automatisering gekost de afgelopen jaren waar een externe een blanco check had en zijn gang kon gaan.
Hoe zit het met het effectieve tijd van de behandelaren, overuren van medewerkers die daar o.b.v. FWG geen recht op hebben.
Nee het gaat te ver om een loonoffer te vragen, de vraag is of deze instelling goed bestuurd is de afgelopen jaren.
Het bestuur moet eens daadkracht tonen en zich niet door divisie directeuren laten beinvloeden. Wie is nu de baas en dus verantwoordelijk. Juist de RvB heeft dit doet onstaan en niet Den Haag
Als het tijdelijk kan helpen om het (een) bedrijf er weer bovenop te helpen moet je dit serieus afwegen, natuurlijk moet dit gedragen worden en aan regels gebonden worden. Veronderstel dat je werkloos wordt dan heb je nog maar 70%. Dus als tijdelijke maatregel bespreekbaar voor mij in overleg met de bonden en de ondernemingsraad, maar ook het personeel.
Nee, niet slap. Raden van bestuur van dit soort instellingen hebben vast wel boter op hun hoofd), maar desondanks worden dit soort problemen toch echt voornamelijk door Den Haag veroorzaakt.
Hoe durven ze. Te gek voor woorden.
Ook Peters benadrukt dat zijn organisatie “juist niemand kwijt wil, daarom vind ik dit ook zo’n prachtig idee.
“PRACHTIG IDEE”? Daar denkt het personeel op de werkvloer heel anders over.Die kunnen juist dit soort bestuurders missen als kiespijn. Slap om DEN Haag de schuld te geven.
En de directeuren zullen zelf als voorbeeld per direct 10% inleveren. Een kwestie van solidariteit met de werknemers. Oh nee, wacht, de directeuren leveren helemaal niet in…