Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Niet-gecontracteerde zorgaanbieders kiezen de aanval

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie en Skipr. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Een groep aanbieders van wijkverpleging zonder contract hebben Zilveren Kruis een ultimatum gesteld. Als de zorgverzekeraar zijn inkoopbeleid niet aanpast, starten de zorgaanbieders een kort geding.
mediation
Foto: Fotolia

Het ultimatum loopt tot 20 december.

Registreren

7 REACTIES

  1. Helaas van jaren op de handen zitten word de Zorg wakker. Enkele jaren te laat! Ga kwalitiet van zorg leveren met kennis en kunde en zet de cliënt ECHT centraal en leidend. Schrap de overhead kosten naar maximaal ca. 5 procent. Dit is binnen veel zorgorganisaties nog steeds minimaal het dubbele. Waar zijn de CR en de CCR binnen dit soort zorgorganisaties? Na de kanteling van AWBZ naar Wmo per 1 januari 2015 hadden de Zorgorganisaties hun organisatie al aangepast moet hebben: wij zijn bijna 3 jaar verder! Snij in overhead door onmodige management tussenlagen te saneren niet op de handen aan bed. Faciliteer en zorg voor kundige zelfsturende zorg teams.

    • Gijs, daar gaat dit niet over. Ook kleinere zorgorganisaties die geen contract krijgen , maar vooral zzp-ers zijn de dupe van dit beleid van de zorgverzekeraars. En natuurlijk de client die straks een kwart van de rekening voor zijn/haar zorg zelf moet betalen. Heeft niks met overhead te maken.

  2. Lees alle reacties
  3. Als wijkverpleegkundige met een eigen praktijk geef ik jullie graag mijn visie oo deze situatie. Geef eerst duidelijk uitleg over wat de akte van seccie inhoud. De client geeft toestemming door ondertekening dat de gelden die voor zorgverlening bestemd zijn rechtstreeks op de zorgverleners rekening gestort wordt i.p.v. op rekening client die dan vervolgens het geld aan de zorgverlener betaald.
    Het is dan een probleem van de client! Als Zilveren kruis zo moeilijk en minderwaardig hun zorgverleners benadert door hun belachelijke eisen neer te leggen dan kunnen ze best het werk zelf doen dus wat mij betreft rukt de directie uit! Ik adviseer dus beslist geen Zilveren kruis laat staan dat ik ook maar een client van ze aanneem! Halverwege het jaar dat vele organisatie volle budgetten hadden en geen client meer in zorg kon nemen , belde Zilveren kruis mij ook. Het was onderhandelen en ze
    Boden me het dubbele uurtarief. Patient moest in ziekenhuis blijven omdat niemand deze Zilveren kruis verzekerde wilde……. tja dan vraag je om deze akties! Nee, ik wil in mijn praktijk absoluut geen Zilveren kruis ingezetene. Ik wil geen risicodrager zijn want ben geen verzekeraar! Collega s mijn advies: laat Zilveren kruis hun eigen bonen doppen en advieseer een ‘vriendelijkere’ verzekeraar. Laat je niet voor de gek houden!

  4. Ratten zijn het, met alleen winst bejag. Dit over de rug van verzekerden en zorgaanbieders. Zorg (werk) laten uitvoeren zonder rrvoor te betalen, maar wel premie vangen. Zelfde truc wordt ook uitgehaald bij de ziekenhuizen. Plafonds afspreken en als die doorbroken worden omdat zich meer klanten van hun zich aanbieden voor zorg zijn ze niet thuis. Ze spelen in op het gevoel een zorgbehoeftige laten ze toch niet in de kou staan. Ronduit schandelige werkwijze om winst te maken. Ratten !!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.