Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

Nieuw zorgakkoord moet 1 miljard opleveren

Het groeipercentage van de zorguitgaven wordt teruggebracht tot 1,5 procent in 2014 en 1 procent per jaar van 2015 tot en met 2017. Dit heeft minister Edith Schippers vandaag afgesproken met ziekenhuizen, medisch specialisten, ggz, huisartsen, zorgverzekeraars en patiëntenorganisaties. Dit moet een extra besparing van ongeveer 1 miljard euro opleveren.
Nieuw zorgakkoord moet 1 miljard opleveren
Foto: VWS

Met de besparingen levert Schippers een

Registreren

9 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Edith Schippers rekent zich al weer te snel rijk. Allemaal theorie. Zoals uit de lessen van verleden zal blijken: de werkelijkheid is altijd weerbarstig. Een beetje te arrogant om te denken dat je de macht hebt om alles te kunnen regelen. Het zijn slechts uit de luchtgegrepen getallen op papier. Ik begrijp dat de VWS ambtenaren daar anders over denken. Ook erg arrogant, maar ze hebben er een baan aan en voor jaren werk. Het houdt nooit op.
    Een tweede punt wat mij mateloos ergert, is de norm van Balkenende. Laten die nou eens vergeten, wat een onzinnig gedrocht: de Balkenende norm. Ik zou graag willen verdienen als Balkenende van toen, of de premier van nu, maar dan wel auto met chauffeur, goed pensioen, wachtgeldregeling, bonnetjes inleveren, gratis diners, en alle andere voordelen. Deze komen niet tot uiting in het salarisgetal dat steeds rondwaart. Het is goed om dat ook eens te bedenken, voordat we het vingertje weer opsteken.

  3. Geachte lezer,
    Meer buurtgericht en clientgericht werken en zoveel als mogelijk voorkomen dat clienten gebruik moeten maken van de duurdere tweedelijns zorg.
    Daarbij past ook een sterkere concentratie en regionalisering van ziekenhuizen waarbij de medische specialisten zich moeten kunnen verenigen in zorgbv’s.
    Een belangrijk aspect is dat de Balkenende-norm richtsnoer en uitgangspunt is en blijft.
    Vriendelijke groet.

  4. Denk wel dat EDITH enkele aderlatingen moet doen, misschien aan melden voor de donatiebank?
    Gratis bloed geven, organen afstaan?
    Beste Edith hamert het verantwoordelijkheidsgevoel zowel voor zorgverzekeraar, patient als behandelaar erin!
    Het begint bij de opvoeding!
    En dat deze diensten, niet alleen vanzelfsprekend is dat daar iedereen gebruik van kan maken

  5. Mijn bange vermoedens komen een uur later al uit. Op de kassa website staat een interview met Truus Schippers en daar maakt ze melding van het feit dat de zorgpremie omhoog moet.
    nergens een zin van: we gaan preventief werken, we gaan efficient werken, we strijden tegen verspillingen, we verlagen drastisch de beloningen boven 80.000 (opbrengst enkele miljarden) nee, we verhogen toch gewoon voor het plebs de premie; kost ook de minste inspanning.
    De vergaderingen en discussies over een TV-prijs verhoging waren bij Philips veel een veel heftiger dan een verlaging, want een verlaging was meer omzet en een verhoging was jezelf moeilijker in de markt zetten (dan maar nog efficienter werken).
    Maar in de zorg telt dat al JAREN EN JAREN niet; gewoon de premie omhoog voor dat stomme klootjes voilk.
    Droom maar lekker door.

  6. Als de patient maatgevend is — er komen door de toenemende technieken, maar zeker door het steeds ouder worden en de sterk verminderde beweging van mensen steeds meer patienten — dan is het raar dat je daar op zo drastisch kunt besparen ( 1 miljard !!); in dezelfde zin zeg ik dat moet dus alleen kunnen als DAARVOOR maar volop gestrooid is met zorgkosten, oneigenlijke declaraties, veel te hoge declaraties, te veel fraude en oneigenlijke zaken zoals bijv. het ombouwen van 6 Roemenen van man naar vrouw (plusminus 2003).
    Maar de gewone man zal ook veel en veel meer zelf moeten gaan betalen; dat ontkende Truus Schippers meteen, maar als zij er die uitlating onmiddellijk aan koppelt is dat voor mij alleen maar een reden om daarvan uit te gaan; die hints komen altijd als men dat van plan is.

  7. Zoals ik elders al schreef. De tandartsen ( nota Bene bekostigd uit een AANVULLENDE , vrijwillige verzekering ) krijgen een inkomensonderzoek voor de kiezen. Ze mogen van hun omzet nog wel de praktijkkosten aftrekken en het dan overblijvende bedrag mag niet hoger zijn dan € 109.000,00 , ongeacht het aantal daarvoor gewerkte uren ( 40 of 80 uren ) . Gelukkig vallen zij net buiten de wet normering tobinkomens. Afhankelijk van de geprogrammeerde uitkomsten van dit onderzoek verwacht ik ,dat , in de toekomst , overwegingen te verwachten zijn om misschien te komen tot een eventueel onderzoek , of de wet normering tobinkomens ook een burocratische , maar wel substantiële , bijdrage gaat leveren aan het bestuurdersghetto op Bonaire in 2040 ? ? Helaas is hier nu nog geen geld voor !

  8. De omzet oftewel de kosten wordt bepaald door de patienten, de zorgvragers. Niet door de zorgaanbieders. We waren toch overgegaan van aanbod-gestuurde zorg naar vraag-gestuurde zorg? De dokter haalt de patient toch niet van de straat? Daarnaast wordt de patient door voorlichting en informatie door internet steeds eisender. De huisartsen worden onder druk gezet en zwichten uiteindelijk en de persoon wordt dan doorverwezen. Veel klachten en onwelbevinden komen voort uit stress en angst om een aandoening te hebben. Allerlei kwalen moeten worden uitgesloten en wel zo snel mogelijk. Doordat ZBCs geen wachttijden kennen en maatwerk leveren met persoonlijke aandacht voor het probleem, spelen deze centra tegenwoordig een cruciale rol om deze verwijzingen op te vangen. Zo houden zij patienten uit het dure ziekenhuis, waar in het andere geval patienten van de ene specialist naar de andere door ‘shoppen’.
    De besparende rol van het ZBC wordt helaas niet gezien en erkent door minister Schippers en de kostenverzekeraar. Als het ZBC samen met de huisarts een prominente plaats zou krijgen, waardoor de onnodige verwijzing naar het dure ziekenhuis wordt voorkomen en door ontbreken van toegangstijd tot de diagnose eveneens onnodige eerste hulp bezoeken/ observaties worden voorkomen,dan kan het meervoudige worden bespaard.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.