Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

NPCF wil toelichting op forse premiestijging

Patiëntenfederatie NPCF roept de overheid en de zorgverzekeraars op om toe te lichten waarom alle Nederlanders fors meer gaan betalen voor de gezondheidszorg. In een brief aan de Tweede Kamer stelt de NPCF dat we in 2014 minimaal veertienhonderd euro per jaar kwijt zijn voor een basisverzekering.
NPCF wil toelichting op forse premiestijging

In de brief vraagt de NPCF

Registreren

4 REACTIES

  1. in een aantal ziekenhuizen heb ik via een bepaalde methodiek aan kunnen tonen dat met een andere organisatie van een verpleegafdeling en een professionele rapportage er sneller, patiëntvriendelijker en met minder fouten gewerkt kan worden.
    De werkvloer was er erg enthousiast over, maar directieleden en de laag daaronder waren niet in staat te beslissen om trajecten met heldere resultaten t.a.v het primaire proces uit te voeren. De werkvloer had niets te vertellen. Dezelfde directeuren en interim figuren zitten in overlegorganen welke beslissingen nemen over geldbesteding in de zorg.
    Ik durf te zeggen dat er in de zorg nog veel winst te behalen valt in het primaire proces en in het wegsnoeien van onnodig management.
    Nu nog de mensen die durven beslissen
    Het zou een wonder heten als op deze mail een aanvraag zou komen om uitleg te geven wat ik nu precies gedaan heb!

  2. Lees alle reacties
  3. Is het wel eens nagegaan wat organisaties als DBC-onderhoud en de invoering van DBC de gezondheidszorg heeft gekost.Gelden die allemaal aan de patientenzorg hadden kunnen worden besteed en er niet gekort had hoeven worden op de personele bezetting in de zorg.

  4. wanneer we in de gezondheidszorg steeds moeten aantonen hoe we het geld besteden kost dit aantonen dus juist heel veel tijd. ICT gaat ons wellicht ondersteunen maar het blijft veel werk. Lastig om goede keuzes te maken hoe geld wordt besteed, wanneer je schoonmoeder van 85 jaar een dure behandeling nodig heeft wil je dat het gegeven wordt. Artsen mogen niet moeten beslissen of een verslaafde of een oudere,zonder grote medische risico’s, mag worden behandeld. De zorg is al erg effectief en niet aantrekkelijk wanneer de arbeidsmarkt aantrekt, verpleegkundigen willen verplegen en doen nu tal van andere zaken erbij die anders opgeleidde mensen ook zouden kunnen doen. Echter de verpleegkundige is eindgebruiker dus alle bezuinigingen worden daar opgevangen. Kortom keuzes maken blijft lastig.

  5. Het is eigenlijk toch te gek voor woorden. Ik (Nederlander en woonachtig in Belgie) en Belgische werknemers die in Nederland werken worden al jaren dubbel gepakt. Ik moet betalen voor een basispakket terwijl ik in Nederland geen gebruik meer maakt van de gezondheidszorg wat ook geldt voor de Belgische werknemers die in Nederland werkzaam zijn.
    Wij zijn tevens ook nog eens in Belgie verzekerd.
    Mijn gevoel hieromtrent zegt mij te neigen naar burgelijke ongehoorzaamheid en gewoon in Nederland niet meer te betalen voor iets waar ik geen gebruik meer van maak.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.