Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

NVZ: ‘Inkomensvoorstel NVTZ benadeelt ziekenhuisdirecteur’

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Ziekenhuisbestuurders gaan te weinig verdienen in vergelijking met andere directeuren in de zorg, vindt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Zij roept ziekenhuisbestuurders op om via hun toezichthouders protest aan te tekenen bij het inkomensvoorstel van de Nederlandse Vereniging van Toezichthouders.
NVZ: ‘Inkomensvoorstel NVTZ benadeelt ziekenhuisdirecteur’
Foto: ANP

Het inkomen van zorgbestuurders wordt vanaf

Registreren

5 REACTIES

  1. De firma list en bedrog van onze minister P. blijft actief: het gaat hier niet om salarissen. Bij het inkomen wordt consequent de pensioenvergoeding en bijtelling auto (zelfs dubbel!) toegevoegd. 137k wordt dan al snel 110k (en ja, daar zitten de directeuren allemaal boven en, nee, dat is niet veel voor de te dragen verantwoordelijkheid).
    Veel gekker nog is de scheefgroei die ontstaat: minister Bussemakers (onderwijs)heeft de vergoedingen voor bestuurders in het WO, HBO en VO op het maximum van 178k gezet en voor het PO op 169k gezet. Directeuren van schouwburgen, theaters, etc? Allemaal op het maximum ingeschaald. Dus, een ziekenhuisbestuurder met bijvoorbeeld 6000 man personeel, 500 miljoen omzet en 200.000 patienten per jaar, verdient (veel!) minder dan een theaterdirecteur met 50 man personeel en twee keer per jaar Youp van ’t Hek.
    Het wordt kortom één grote klucht die niets meer te maken heeft met het dragen van verantwoordelijkheid, maar vooral met het vriendje zijn met minster P., zodat hij je buitengewone kwaliteiten kan toedichten en dus bovenwettelijk kan verklaren.

  2. Lees alle reacties
  3. Inderdaad, dan verdienen andere bestuurders en specialisten ook te veel. Het argument om salarissen top hoog te houden is veelal dat ‘goede bestuurders zullen vertrekken en er geen goede bestuurders meer te vinden zijn’. Nou dan moeten ze maar vertrekken! Salarissen moeten reëel zijn. Verrijking aan de top is een soort gemeengoed geworden. Schrapen is in. En wat dacht je van de hoge vertrekpremies? Bestuurders met een grote verantwoordelijkheid mogen best een navenant salaris verdienen, maar er zijn grenzen. Op de werkvloer is dat geschraap niet uit te leggen. Verpleegkundigen en zorgpersoneel krijgen bij ‘moeizame CAO onderhandelingen’ salarisverhogingen in procenten achter de komma. Regelingen worden tot op het bot uitgekleed. Daar maken bestuurders zich kennelijk minder druk over (de goede niet te na gesproken)!    

  4. Als de salarisnormering echt gehanteerd zal gaan wordenis het nog maar de vraag of je een goed opgeleiden bestuurder voor een ziekenhuis zult vinden. Daarnaast staat hun salaris in geen enkele verhouding meer tot de specialisten die ze aan moeten sturen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.