Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

NVZ: ‘Zorgverzekeraars onterecht buiten schot bij bezuinigingen’

De NVZ vereniging van ziekenhuizen vindt dat demissionair minister Klink in zijn bezuinigingen zorgverzekeraars ten onrechte buiten schot houdt. Dat schrijft de NVZ aan de Tweede Kamer.
NVZ: ‘Zorgverzekeraars onterecht buiten schot bij bezuinigingen’

In aanloop naar de bezuinigingsdebatten van

Registreren

10 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Hm, ik werk bij een grote zorgverzekeraar en ik ben erg benieuwd waar die bezuinigingen vandaan zouden moeten komen. Wij zijn al sinds de invoering van de nieuwe ZvW non-stop aan het reorganiseren en besparen, besparen, besparen, om maar goedkoper te kunnen werken dan de concurrentie. Personeel is in vier jaar tijd bijvoorbeeld al met 25% afgenomen, en salarissen zijn voor ongeveer elke functie op zijn hoogst gemiddeld in vergelijking met andere branches. Ben benieuwd hoeveel ziekenhuizen dat kunnen zeggen…

  3. @ Margje Ten eerste moet je mijn reactie nog maar eens lezen en kijken of ik gezegd heb dat iedereen in een rijtjeshuis moet gaan wonen….ik heb aangegeven wat vergelijkbaar is in het kader van bezuinigingen. En @ Jill moet ook nog beter schrijven; gedijd is niet met een t. Lekker ook de verwisseling ( door slecht lezen ) van empathie met communisme… ik ben verre van communist;-)
    Gebrabbel over arme specialisten, iedereen investeert naar eigen vermogen in zijn of haar toekomst en de beroepsinspanning is ook voor iedereen die zijn beroep met passie ( en niet alleen voor het geld ) uitoefent even groot.
    Hier ging het over de NVZ en de kritiek die geleverd wordt op het buiten schot houden van de Zorgverzekeraars, de NVZ heeft ook nog wel wat uit te leggen….
    Kortom veel calimero’s en navelstaarders in de Toppen van onze gehavende gezondheidszorg; het is duidelijk voor een bepaalde groep mensen nooit genoeg en is het gras van de buurman altijd groener.

  4. Je haalt het teveel verdiende inkomen (overschrijding van een half miljard) terug. => teveel verdiend inkomen ten opzichte van wat??
    Er zijn helemaal geen inkomens afspraken over max. te verdienen bedragen. Dus zijn er bij de specialisten ook geen overschrijdingen, dat is eenvoudigweg niet mogelijk. Het zijn enkel overschrijdingen van Klinks eigen falende systeem En uiteraard moet dat in de toekomst worden voorkomen, maar ga hier niet de specialisten de schuld van geven. Die hebben namelijk gewoon arbeid geleverd tegen gemaakte tariefafspraken. Niks gegraai dus).

  5. @ Gavi: jij had waarschijnlijk beter gedijt in het oude communistische USSR. Iedereen een rijtjeshuis en een droge boterham lijkt me de beste oplossing om de economie om zeep te helpen. Neem aan dat het een grapje was. Het is zoals Roos en Margje al schrijven heel vreemd dat het principe van solidariteit/ de sterkste schouders dragen etc. door Klink.
    / Van der Veen en consorten wordt vertaald als: we halen alles weg bij een kleine groep specialisten( en inderdaad ook bij diegenen die net klaar zijn met de opleiding & die nooit veel/teveel? hebben verdiend).

  6. @ Gavi: jij had waarschijnlijk beter gedijt in het oude communistische USSR. Iedereen een rijtjeshuis en een droge boterham lijkt me de beste oplossing om de economie om zeep te helpen. Neem aan dat het een grapje was. Het is zoals Roos en Margje al schrijven heel vreemd dat het principe van solidariteit/ de sterkste schouders dragen etc. door Klink.
    / Van der Veen en consorten wordt vertaald als: we halen alles weg bij een kleine groep specialisten( en inderdaad ook bij diegenen die net klaar zijn met de opleiding & die nooit veel/teveel? hebben verdiend).

  7. Het is zeker zou dat iedereen zijn bijdrage moet leveren aan de tekorten die er zijn en nog veel meer zullen ontstaan. Maar iedereen in een rijtjeshuis en iedereen een gewone boterham is een beetje vreemd als de mate van inspanning, investering en grootte van (beroeps) risico ook niet gelijk is. Naar verhouding levert iedereen in. Helemaal waar. Maar tot nu toe bleven de zorgverzekeraars wel opvallend buiten beeld.
    Terwijl zij, idd zoals Roos schrijft, als een van de weinigen geen problemen ervaren. Want de specialisten leveren sinds januari al 13% in. De patienten hebben al meer financiele bijdragen moeten leveren sinds een paar jaar.
    Dus: iedereen levert in, maar wel volgens een rechtvaardig systeem. En dat terwijl Klink’s ambtenaren hun eigen plannen niet eens kunnen toelichten en fouten maken die over heel essentiele zaken gaan (zie eigen bijdrage huisarts).

  8. Hé ja, we blijven ‘m maar doorschuiven die zwarte piet! Wouter, wil jij nog eens dat lijstje van de salarissen van zorgbestuurders hier ophangen? En die van de leasebakken die voor de deuren van de ziekenhuizen geparkeerd staan.
    Zorgverzekeraars moeten natuurlijk bezuinigen, én de ziekenhuizen en eerst op de topsalarissen die we met ons allen ophoesten en daarna op de bizarre vastgoeduitgaven, op de enorme gebouwen en de extravagante kantoorruimtes. En zo ook de zorgbazen. Bezuinigen betekent volgens mij nog steeds dat je begint om de overtollige luxe te schrappen en niet de noodzaken.
    Als vergelijk: de dure penthouse wordt een rijtjeshuis, het banketbakkersbroodje met roomboter bereid een gezonde volkoren boterham, de krant alleen in het weekend en even niet uit eten of naar een 4sterren hotel op vakantie. De schijf van vijf blijft, de zorgpremie wordt betaald, het gas en licht en de noodzakelijke verzekeringen.
    Zo werkt bezuinigen! Al sinds mensenheugenis!
    Bezuinigen op andermans portemonnaie en zelf gaan flierefluiten aan de Côte d’Azur heet anders!

  9. Heel goed dat hier nu eindelijk naar gekeken gaat worden. Het is bizar hoe lang ze buiten schot blijven. Hopen dat het ook echt op iets uitdraait. Helemaal eens met Jill: zorgverzekeraars hebben een te grote invloed op de politiek waardoor ze buiten schot zijn gebleven.
    Het is toch bizar dat iedereen het zwaar heeft in de zorg: de patient ivm hogere eigen bijdragen, de ziekenhuizen ivm tekorten/schulden, de specialisten die als zelfstandig ondernemers grote financiele risico’s lopen met Klink’s beleid maar dat bij de zorgverzekeraars geen vuiltje aan de lucht is?
    En wat een verschil of je individuen (medisch specialisten) kort zonder onderscheid te maken naar hun specifieke omstandigheden (denk bijv aan de startende specialist die zojuist zijn goodwill lening is aangegaan)of dat je organisaties kort.

  10. Fijn dat ook hier eens kritisch naar gekeken wordt.
    Eelke van der Veen, de PVDA man die de zorgpremie zogenaamd niet omhoog wil voor de burger en daarom ‘alles bij de specialisten weg wil halen’, verdiende in 2005 nog – jawel- € 260.000 SALARIS bij Agis. Dus geen omzet waarvan nog praktijkkosten etc. moesten worden betaald, nee, € 260.000 salaris!! De Zorgverzekeringen hebben duidelijk een te grote vinger in de politieke pap.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.