Slecht toezicht van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft geleid tot chaos in de zorg. Dat betoogt oud-minister van VWS Eduard Bomhoff in een opiniebijdrage in NRC Handelsblad.
Bomhoff, hoogleraar economie in Maleisië,
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanBomhoff, hoogleraar economie in Maleisië,
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
Kansloze sollicitatie voor een plek bij de NZa. Bomhoff had zoveel meer kunnen betekenen voor Nederland als hij niet zo machtsbelust en ambitieus was. De man beschikt over schaarse vaardigheden, maar zal nooit meer geloofwaardig worden.
Het verbaast mij vooral dat er blijkbaar nog mensen zijn die Eduard Bomhoff serieus nemen.
dat het besproken is in een 1ste en 2de kamer zegt (gezien de werkwijze van politici) niet veel. De waan van de dag regeert en de controlerende functie van de 2de kamer? Daar zegt de toename van de parlementaire commissie al genoeg over: we blijven lessen leren….
Leuk dus de verwijzingen naar de kamerstukken, maar als de uitvoering (en controle!) niet deugt, is het een papieren tijger
Bomhoff verhaal is smeuïg en scoort makkelijk als het gaat om de NZa de volle laag te geven. Maar de Tweede en Eerste Kamer hebben wel degelijk de mate van scheiding en toezicht uitgebreid besproken. Lees de Kamerstukken er op na.
Ik verwijs hierbij naar kamerstuk KST1038470607tkkst30186-60 ISSN 0921 – 7371 Sdu Uitgevers ’s-Gravenhage 2006 En met name aandacht voor het problematische dat zich bij de laatste 2 vragen, 17 en 18 ontwikkeld. Het integriteitsprobleem werd in de Kamer geschapen en niet door de NZa.
De behandeling van de NZa en haar integriteitprobleem in relatie tot de WMg is verder te lezen op: http://devogelvrijehuisarts.nl/?page_id=341
In dit hele speelveld der giganten zijn er twee partijen die absoluut nooit buiten de paden mogen lopen, de individuele patiënt en de kleine zorgverlener. Voor de rest is alles geoorloofd lijkt het wel. Broodroof, mensen onthouden van zorg door bureaucratie het mag en kan allemaal, maar pas op dat je er niets van zegt, dan raakt je je toewijzing of contract kwijt en zit je met de brokken.