Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

NZa wil doorzettingsmacht voor passende zorg

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Het leveren van passende zorg wordt de leidraad voor volgende kabinetten. ‘Het ministerie van VWS heeft passende zorg omarmd. Ik verwacht dat het onderdeel zal zijn van het regeerakkoord’, zegt NZa-voorzitter Marian Kaljouw. ‘Passende zorg betekent behandelreductie voor álle zorgverleners.’
Nza Congres Marian Kaljouw
Marian Kaljouw op het NZa-congres tegen de zaal: ‘U moet het doen. Zonder uw steun gaat passende zorg niet lukken.’ Foto: Cathy van Schaik

Zorglandschap verandert

Passende zorg gaat het

Registreren

4 REACTIES

  1. Het VWS heeft alle zorg , en daarmee ook de kosten, op ‘enorme’ groei gezet. Dat is nog maar de vraag. Dist gezien de leefstijltrend, de beschikbaarheid van medische en verpleegkundige informatie en meer zelfmanagement voor en door de gehele bevolking, mag op minimaal een stabilisatie, dan wel een daling van de groei van de zorglast gerekend worden.

  2. Lees alle reacties
  3. Op financiële gronden gepaste zorg leidt tot afgepaste maatregelen en ingrepen die leiden tot ongepaste gevolgen, waarvan niet alleen de patient de dupe is, maar ook de voor die zorg verantwoordelijk te houden professional.
    Gelet op de discussie hieromtrent bij verzekeraars en overheid(sinstellingen) en hun insteek, begint het hier al behoorlijk op de lijken. Het zou goed zijn als de NZa i.p.v. stoere taal uit te slaan haar toezichthoudende rol naar ALLE partijen in de zorg eens serieus gast uitvoeren.

  4. In 2060 kunnen we die 180 miljard euro als maatschappij heel goed trekken, we kunnen dat nu ook van de 90 miljard euro die dé zorg nu kost. En er zit nog heel veel rek in het opbrengen van het zorgbudget, helemaal gezien dat het aantal miljardairs in Nederland gestegen is naar 45. En minstens de helft van de stijging tot 2060 is inflatie en de inflatiecorrectie dus dat geld voor elke sector van de economie. De personele bezetting wordt wel een punt denk ik maar ook daar verwacht ik in 40 jaar dat er meer gerobotiseerd wordt, dus de menselijke zorgverlener wordt dan ondersteund door 2 of meer robots die zorgtaken uitvoeren.
    Dit soort doemscenario’s van overheidsbeleidsmakers is meestal een aanloop naar verdere bezuinigingen de komende 4 jaar en dat is nou net niet wat de zorg nodig heeft om de komende jaren zorg te kunnen blijven leveren.
    Maar ja Kaljouw moet toch iets voor haar geld doen anders lijkt haar functie helemaal nutteloos.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.