Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vier jaar cel geëist tegen de ex-directrice van zorginstelling Ansa. De 50-jarige Samantha P. wordt verdacht van grootschalige fraude met onder meer pgb's en zou ongeveer drie miljoen euro in eigen zak hebben gestoken.
De ex-directrice zou stelselmatig de aanvragen
Ik heb een chronisch zieke dochter die al vanaf haar geboorte vee4l zorg nodig heeft en vanaf 2003 een PGB heeft.Destijds deden we met 7 zorgverleners de zorg voor haar, elk een dagdeel of een nachtdienst.Uiteindelijk kan ze nu met minder zorg toe en kan ze zelfs zo nu en dan naar school en/of stage en werken we aan haar zelfstandigheid en zelfredzaamheid. Omdat ik nu ( na 18 jaar) zelf ook graag een baan buiten de deur wilde hebben, collega`s en eens wat anders dan telkens mijn eigen behangetje aan de muur, heb ik gesolliciteerd in de thuiszorg en een baan gevonden.
Maar die baan is alleen mogelijk als de zorg voor m`n dochter verzekerd is, ik kan niet steeds tussendoor naar huis vliegen als ze me belt.
Daar is een oproepkracht voor nodig en die is er ook dmv. PGB. M`n dochter kan deze oproepkracht zelf bellen en inschakelen zonodig. Maar nu loopt haar PGB af eind Mei…..en dan?? Wie gaat er daarna voor haar zorgen? Begrijp me goed , ik wil het graag blijven doen, maar dan moet ik wèl m`n baan opzeggen….maar er moet òòk brood op de plank komen. Wie gaat mijn werk dan betalen?
Staan “ze “daar in Den-Haag er wel eens bij stil dat zorgen voor je zieke kind òòk werk is? En dat je geen keuze `s kàn maken als het PGB stopt. Ook al wil ik nòg zo graag werken bij de thuiszorg, ik kan allèèn een eigen keuze maken, als de zorg voor onze mijn dochter is verzekerd .
En worden de PGB-gelden teruggehaald door beslagleggingen etc. of door het OM wordtzoiets geeist. Bij miljoenenfraudes is dat meestal zo maar helaas lees ik daar niets over.
Dit is precies wat de grote zorg aanbieders al jaren doen. Wanneer worden zij aangepakt?