Onderlinge afspraken tussen huisartsen in een regio zijn belangrijk als het gaat om euthanasieverzoeken. Niet elke arts kan voldoen aan het verzoek en zou onder elkaar goed geregeld moeten worden, stelt Ben Luten, voorzitter huisartsenkring Drenthe en huisarts in Hoogeveen.
In Hoogeveen speelde het probleem dat
@adje rem. Goed gezien. Ik merk desondanks dat ernstig dementerenden erg lang in een verpleegtehuis liggen. Wat is er eigenlijk op tegen dat als de partner en kinderen het er roerend over eens zijn dat dan euthanasie wordt toegepast. Dat is veel beter dan dat zulks geleidelijk met (veel) medicijnen wordt gedaan. Heel jammer is dat zo weinig mensen een euthanasieverklaring hebben voor als ze dement worden en die toestand niet willen, want dat is vaak de rem om euthanasie niet uit te voeren. Voor mijn vrouw en mij liggen die al jaren bij de huisarts. Ik ken een vrouw die al 13 jaar ernstig dement is en de man kan zich wel voor het hoofd slaan dat hij dat niet geregeld heeft; NIET OMDAT HIJ DIE SITUATIE NIET WIL maar uit liefde voor zijn vrouw. Ik maak het helaas niet meer mee, maar de drionpil komt er; onze jeugd kan die ellende niet opbrengen; daarin hebben wij ze niet groot gebracht; bij mijn kleinkinderen bestaat niets dab fun, fun, fun.
Een hyperventilatiebehandeling middels een plastic overhoofdszakje kan artsloos de pil van Drion , al dan niet in de vorm van een chloortabletsnoepje , vervangen !!. Opname in een verpleeghuis voor dementerenden, alwaar vaak niet (genoeg) gekwalificeerd personeel is aangesteld, kan bespoedigend werken en de doofpotten kunnen daar beter werken !!