Oudere kwetsbare patiënten zouden als ze een operatie ondergaan fitter het ziekenhuis in moeten. Door behalve achteraf ook vooraf met hulp van een fysiotherapeut te trainen, komen ze de operatie sneller te boven.
Volgens onderzoeksorganisatie TNO is een operatie
Een plan dat aandacht verdient.Maar het zou breder getrokken mogen worden naar meer doelgroepen. Die zouden met enige begeleiding op afstand en toezicht zelfzorg handelingen(waar geen grote risico’s voor bestaan en die geen specifieke medische kennis vereisen) zelf kunnen gaan verrichten in hun thuisomgeving vooraf en na een operatie.
Mooi! Eindelijk, na bijna 5 jaar worden de bevindingen van fysiotherapeut Dr. Erik Hulzebos in de praktijk vertaald. Deze Utrechtse fysiotherapeut bewees in zijn promotie-onderzoek de grote waarde van pre-operatieve oefening van de ademhalingsspieren: de morbiditeit en zelfs de mortaliteit daalde spectaculair. Zijn artikel werd geplaatst in een van de meest vooraanstaande Amerikaanse medische tijdschriften. Waarom noemt TNO-directeur Nico van Meeteren dat nergens in de publiciteit Hij was nog wel collega-fysiotherapeut in Utrecht…
Nu lijkt dit TNO-onderzoek verdacht veel op plagiaat.
Moeten de ouderen voor deze programma’s naar het ziekenhuis of kunnen kunnen deze prgramma’s worden gegeven via de eerstelijns fysiotherapie?
komen ze er NU al achter dat bezuinigen geen zin heeft, ha ha. worden de wegbezuinigde disciplines gewoon in een prgramma verwerkt en dus toch betaald vanuit het basispakket. en maar blijven roepen dat de zorg onbetaalbaar wordt. dat blijft ook zo als je iets wegbezuinigd wat je vervolgens in een ander jasje gegoten toch weer gaat vergoeden. GOED BEZIG JONGENS
Lijkt dit nu een nieuwe ontdekking of is het een nieuwe ontdekking?
Of je nu een sportprestatie moet leveren, aardappels moet poten of een operatie moet ondergaan: het succes zit toch altijd in de voorbereiding?