Zorgaanbieders moeten patiënten zo snel mogelijk informeren over ziekenhuisbehandelingen die de zorgverzekeraar niet meer vergoedt. Dat schrijft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) in een brief aan de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen, de Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra en de Zelfstandige Klinieken Nederland.
Aanbieders en zorgverzekeraars moeten van de
Jans, wat houd je tegen? Voeg de daad dan bij het woord. Start die idealistische verzekering. Ik schrijf me in.
wanner gaan over tot de orde en donderen alle zorgverzekeraars er uit en maken een zorgverzekeraar die niet commercieel is.
nog even en je moet je eerst bij de verzekering melden of je wel naar de huisarts mag en naar wie je moet gaan.
deze mensen krijgen veel te veel macht.
Het mag niet zover komen dat patiënten uit angst met hun klachten het ziekenhuis maar gaan mijden of het bezoek met de nodige risico’s uitstellen.Dat is niet ondenkbeeldig door de verwarrende beeldvorming die ontstaat.Een adequate voorlichting moet een recht zijn dat ten alle tijden geregeld wordt.
Wat een gedrocht van een systeem. Hoe lang duurt het nog voordat Den Haag tot de ontdekking komt dat dit niet werkt? Of zit men zo hoog in die ovoren toren dat het daar niet doordringt?
Dat is toch de wereld op z’n kop!
Een verzekeraar wil mijn zorg niet contracteren, zou ik dat dan moeten bekend maken? Dat moet natuurlijk de verzekeraar zelf doen. De patient moet dan de mogelijkheid hebben om een andere verzekeraar te kiezen.
En de NZA, hoe durven ze de Z van zorg nog in hun naam te hebben. Ze vallen door de mand, het is nu echt de Nederlandse Zorgverzekeraars Autoriteit, die duidelijk onder 1 hoedje speelt met minister Schippers
De NZa probeert de informatieplicht bij de ziekenhuizen te leggen waardoor zij een groot PR-risico lopen. Hierdoor vermindert de onderhandelingsmacht van de ziekenhuizen wezenlijk. Dat past wel bij de wens van de NZa om de onderhandelingsmacht van de ziekenhuizen te breken. Kortom de NZa heeft de motieven om een verkeerd advies te geven. Ik zou wel eens van een jurist willen horen of deze informatieplicht bij de ziekenhuizen kan worden neergelegd.
Heel het gedoe is een gedrocht.Als je een ruit laat repareren kies je toch ook zelf de glashandel.Gaat er wat verkeerd dan kun je alleen jezelf de schuld geven.Dit gaat enorme claims uitlokken,want bij medische behandeling is vertrouwen in de arts etc het belangrijkste.Verplicht men mensen een instelling te nemen en aanvaarden dan is het wachten op de eerste grote klap.Wat verzekeraars en ziekenhuizen met elkaar afspreken regardeert een verzekerde niet.Wat doet men overigens met regres van eigen risico en eigen bijdragen in zaken waar dit mogelijk is ? Verzekeraars plegen ook regres op grond van subrogatierecht en U denkt dat Uw eigen risico en eigen bijdragen weg zijn.Dat noem ik dus diefstal.Het verlies van vermogen is er en de mensen in de waan laten dat je geen regresrecht hebt of er niet over praten.Zal geheimpje verklappen het Ministerie eet het schijnbaar ook niet,ben nu aan ambtenaar 100000 bezig en de vraag heeft nummer E1543258.Politieke partijen zijn na verkiezingen plotseling autistisch.Maar we gaan stug verder.Rutte weet raad met zijn Lach of ik schiet Show
Volgens mij is het inderdaad een taak van een (zorg)verzekeraar om te laten weten wat er onder de dekking van een aangeboden polis valt. Ook wanneer zorgaanbieders en zorgverzekeraars wel een overeenkomst hebben kan het nog zo zijn dat een zorgverzekeraar vergoeding in bepaalde situaties uitsluit. Hoe kan een zorgaanbieder nu aan haar patiënten uitleggen welke vergoeding wordt verstrekt uit een polis die wordt opgesteld door een (zorg)verzekeraar?
Ja, lijkt mij ook. De informatieplicht ligt bij de verzekeraar. Voor 2012 kan er sowieso geen sprake zijn van beperkingen als die niet met naam en toenaam in de polis stonden.
Ik zou als patiënt vòòr ik een contract met een zorgverzekeraar aan ga, willen weten met welk ziekenhuis hij welke afspraken heeft: ofwel de deadline voor onderhandelingen moet volgens mij naar 1 december.