Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Philips Azurion: iedere dag één extra patiënt behandelen

Onafhankelijk onderzoek bij het St. Antonius Ziekenhuis laat zien dat artsen met Philips Azurion efficiënter kunnen werken. Per dag kan één patiënt extra geholpen worden en op jaarbasis circa 250. Hoe meer patiënten geholpen kunnen worden, hoe korter de wachtlijst.
Philips Hc Hospital Study 378.download (1)

Het St. Antonius ziekenhuis nam deel aan dit uitgebreide onderzoek om de effecten van het nieuwe interventieplatform en de bijbehorende klinische werkstromen op de angiokamer te beoordelen. Patiënten worden op een interventiesysteem behandeld voor bijvoorbeeld vaatproblemen. Door middel van dotteren of door het plaatsen van een stent wordt een bloedvat weer in functie hersteld. Ook andere verrichtingen, zoals puncties en het herstellen van ruggenwervels bij inzakking van het wervellichaam door osteoporose, worden op deze kamer verricht.
Al deze verrichtingen worden minimaal-invasief gedaan. Zo ondervindt de patiënt zo min mogelijk hinder en kan hij na afloop veel sneller herstellen.

Meer geïntegreerde informatie
Het Azurion platform zorgt ervoor dat de specialist sneller zijn werk kan doen. Met Azurion kunnen processen naast elkaar lopen, waardoor er tijd wordt bespaard. De arts kan met de interventie bezig zijn terwijl de verpleegkundige beelden afwerkt of metingen doet. Integratie van allerlei bronnen zorgt ervoor dat men aan tafel snel de benodigde informatie kan opvragen en inzien. Op het grote Azurion scherm kunnen namelijk tot acht bronnen tegelijkertijd getoond worden. De arts hoeft dus niet naar een andere ruimte te lopen om extra informatie te raadplegen. Dit scheelt tijd en vermindert risico’s op het gebied van steriliteit.
Gekoppelde systemen kunnen via Azurion aan tafel worden bediend. Beslissingen kunnen hierdoor sneller worden gemaakt. Bovendien kan de arts alle tooling aan tafel besturen en hierdoor betere zorg verlenen. Procedures duren korter, hetgeen voor arts en patiënt een voordeel is.

Aanzienlijke tijdsbesparingen
Het onafhankelijke onderzoek laat zien dat het gebruik van Azurion heeft geleid tot aanzienlijke tijdsbesparingen voor het ziekenhuis. Zo is de gemiddelde interventieduur met 17 procent gedaald, de gemiddelde voorbereidingstijd voor patiënten in de interventiekamer met 12 procent verminderd en is de gemiddelde verwerkingstijd in de interventiekamer na de ingreep met 28 procent verlaagd. Het Azurion platform biedt de gebruikers ook een dashboard met management informatie voor een overzicht van de bezettingsgraad en de wisseltijden tussen patiënten.

Meer patiënten per dag, week en jaar
Deze verbeteringen stellen het St. Antonius Ziekenhuis in staat om één extra patiënt per dag te behandelen. Dat betekent dat er honderden patiënten extra per jaar kunnen worden geholpen. De kortere voorbereiding- en verwerkingstijden in het laboratorium en de sneller uitgevoerde ingrepen hebben geleid tot een verbetering van de tevredenheid onder personeel, onder meer omdat er minder geplande casussen buiten normale werktijden moesten worden afgerond. “Dankzij het Azurion-systeem hebben we onze werkstromen zo kunnen aanpassen dat we nu meer patiënten per dag en dus ook per week en per jaar kunnen verwerken, zonder concessies te doen aan de patiëntveiligheid en de zorgkwaliteit”, vat dr. Marco van Strijen, interventieradioloog in het St. Antonius Ziekenhuis, het samen.

Cultuur van voortdurende verbetering
Philips is gepast trots op de resultaten, zegt Henk Valk, CEO Philips Benelux: “Nog geen jaar na de officiële introductie van Azurion zijn we, samen met onze klanten zeer te spreken over deze indrukwekkende resultaten. Zij tonen duidelijk aan hoe Azurion met geavanceerde technologie en flexibele werkstromen ziekenhuizen kan helpen de bedrijfsvoering en patiëntenzorg te optimaliseren.”

Ontdek hier hoe Philips data, mensen en technologie met elkaar verbindt.

Deze bijdrage valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.