Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

Plotseling Kamermeerderheid om eigen risico af te schaffen na zege PVV

Redacteur Skipr en Zorgvisie
Na de verrassende verkiezingsuitslag waarin GroenLinks-PvdA, maar vooral de PVV een grote overwinning behaalde is er opeens een meerderheid in de nieuwe Tweede Kamer om het eigen risico af te schaffen. Dit zou miljarden aan extra uitgaven veroorzaken naast alle andere maatregelen waar een meerderheid voor lijkt te zijn.
DEN HAAG - Esther Ouwehand (PvdD), Rob Jetten (D66), Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD), Henri Bontebal (CDA), Caroline van der Plas (BBB), Lilian Marijnissen (SP), Pieter Omtzigt (NSC), Frans Timmermans (GL/PvdA) en Geert Wilders (PVV) tijdens het NOS-slotdebat met de partijleiders van de negen grootste partijen, een dag voor de Tweede Kamerverkiezingen. ANP / Hollandse Hoogte / ROBIN UTRECHT

Voor het afschaffen van het eigen

Registreren

3 REACTIES

  1. Het idee dat het eigen risico de zorgkosten omlaag brengt is alleen maar gestoeld op het feit dat de patiënt financieel daarvoor gemotiveerd zou moeten worden. Er zijn ook andere manieren om mensen te laten (her)overwegen of zorg wel echt nodig is.
    Daarnaast kan het een averechts effect hebben. Bij één gesprek met een specialist is het eigen risico er al doorheen, de patiënt kan dan denken “Ik heb nu bijna 400 euro moeten betalen, ik wil die operatie nu ook.”
    Ten slotte zijn er voor de artsen zelf nu bijna geen financiële stimuli om af te zien van een operatie.

  2. Lees alle reacties
  3. Waarom volgt er nooit een analyse van de POSITIEVE kanten ( financieel) van het afschaffen van het eigen risico?
    Hoeveel kost zorg mijden de premiebetaler ?
    Er is al over gepubliceerd ( zie bijvoorbeeld patienten.nl, niet een organisatie waar je een kritisch geluid verwacht overigens. )
    Als minder mensen zorg gaan mijden, dan levert dit de premiebetaler een veelvoud op van de ” kosten” .
    Opmerkelijk dat journalisten, economen, politici hier volstrekt aan voorbij gaan.
    Waarom? Onwil? Of onkunde?

  4. Wat weer een financieel doemverhaal over het afschaffen van het eigen risico. Het afschaffen van het eigen risico zou een premiestijging inhouden van gemiddeld 165 euro per jaar per zorgverzekerde. En als men daarbij ook nog afstapt van het maximaliseren van het inkomen waarover de inkomensafhankelijke zorgbijdrage afgedragen wordt komen er honderden miljoen en misschien zelfs miljarden euro’s meer geld binnen voor de zorg. Daar kun je die premiestijging dan mooi mee voorkomen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.