[Weekoverzicht] De kaders voor het persoonlijk gezondheidsdossier (PGD) zijn bekend. Patiëntenfederatie NPCF en partijen als artsenorganisatie KNMG en Zorgverzekeraars Nederland kwamen dinsdag 30 juni bij elkaar om het eerste PGD-project Kader PGD 2020 af te sluiten. Marcel Heldoorn, teammanager digitale zorg bij de NPCF, vertelt over het kader, het businessmodel en de toekomstplannen van het digitale hulpmiddel voor inwoners.
09 jul 2015
Artikel bewaren
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanReacties1
‘Poldermodel’ meest geschikt voor PGD
Mark van Dorresteijn
1. Kies Nederlandse software: http://www.TigrisTag.com
2. Zowel voor digibeten, in printvorm, als voor de zelfredzame patiënt, in de kluis.
3. Hoe dan: door een gepatenteerde koppeling tussen de fysieke en de digitale wereld m.b.v. een QR-code.
4. Per document geeft de patiënt aan wie wat mag lezen en wat de arts mag opslaan in zijn EPD. Als patiënt stuur je de arts de nodige QR-codes en kan dan zien of de arts deze geopend heeft c.q. opgeslagen heeft in zijn EPD. Of de geprinte versie laat je zien bij de arts en via een scan van de QR-code, ontvangt hij dit document digitaal en de bijbehorende metadata.
5. Documenten kun je zelf gemakkelijk voorzien van een QR-code door ze van je PC via de website over te zetten in de TigrisTag-kluis.
6. Kies een Persoonlijk Gezondheids Dossier, dat onafhankelijk is van iedere zorgverlener en die je als patiënt zelf beheert.
Wim Kolenbrander, Obec Software Engineering B.V.