CDA-Kamerleden Coşkun Çörüz en Janneke Schermers willen van de ministers Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) en Ernst Hirsch Ballin (Justitie) horen hoe zij denken dat werkgevers als bijvoorbeeld ziekenhuizen pal kunnen staan voor hun personeel als dat te maken krijgt met geweld.
De CDA’ers vragen de twee bewindslieden
Aangifte doen is een ” MUST ” .
Het gaat te ver , dat men geen aangifte meer durft te doen in NL.
Dat is de verloedering van de Maatschappij. Je kunt er alles bij halen zoals Grondwet ; etc..Aangifte : Gewoon Doen !.
Ben het helemaal eens als ook blijkt dat hulpverlener of de organisatie waar deze voor staat ook zijn zorg op de wijze doet zoals e wgbo voorschrijft. Maar helaas moeten we vaststellen dat inmiddels tienduizenden onbedoelde schade oplopen en daarvan duizenden overlijden door niet natuurlijke dood. Dit is jaren in de doofpot terecht gekomen en nog stds doet men hiervoor alle moeite. Laten we het vooral niet hebben over de medische bedreigingen vanuit deze beroepsgroep en dus de hulpverleners. Dus ik ben het er helemal mee eens dat aangifte gedaan moet worden dr zowel de hulpverlener als de patient. Gelijkwaardige behandeling , artikel 1 van de grondwet. En niet zoals het nu gaat de eenzijdige kant van dit verhaal. En helemaal mee eens dat er hard opgetredn moet worden. Maar een aangifte stelt helemaal niets voor. Maakt in veel gevallen eht probleem groter als je er structureel niets aan doet. Hier staat de beroepsgroep bekend wordt dat de patient geen inbreng heeft en helemaal ken erkenning als het gaat om deze onbedoelde schade. Ditr geeft reactie vanuit het slachtoffer en helemaal terecht. Oog om oog tand om tand beste gezondheidszorg. De politiek wat wil deze doen hieraan. Ze hebben tientallen jaren de slachtoffer en nabestaanden laten barsten. Tienduizenden patienten door niet natuurlijke dood de afgelopen jaren. Grote zwijgcultuur e doofpotcultuur.
Helemaal met bovenstaande eens;
aangifte doen; altijd !
Ook als het alleen verbaal is..
Hier ligt nl. de wortel van het kwaad..schelden doet nl.
óók pijn..
Mijn teamleidster greep helaas pas in toen cliënt in Thuiszorg het niet meer mondeling kon winnen na
minstens 2 lange jaren
jennen en beledigen….
Het MIM formulier werkte dus totaal niet; pas toen cliënt stagiaire wilde slaan is zorgcontract opgezegd..
Medewerkers van een spoedeisende hulp worden bij het uitoefenen van hun beroep regelmatig geconfronteerd met agressie. Dit gaat soms zover dat de medewerker klappen ontvangt en fysiek en psychisch letstel oploopt. Het komt ook voor dat er gerichte (doods)bedreigingen worden geuit naar medewerker of naar diens familieleden. De medewerker is bang om aangifte te doen. Zijn/haar achternaam moet nu nog in het proces-verbaal worden vermeld, waardoor in veel gevallen het woonadres eenvoudig traceerbaar is voor de dader. Het is voorgekomen dat in een dergelijk geval de dader ‘even verhaal kwam halen’ en voor de deur van het privéadres stond.
Het wordt hoog tijd dat er aanpassing wordt gemaakt in de wet. Bij aangifte moet de privacy van de medewerker beter worden gewaarborgd. Hiermee zal het gevoel van veiligheid én de aangiftebereidheid stijgen. Dit is noodzakelijk om het toenemende agressieve en bedreigende gedrag een halt worden toe te roepen. Het signaal “Handen af van onze zorgverleners” wordt hiermee nog eens onderstreept.