Cliënten, zorgaanbieders en verzekeraars verzetten zich hevig tegen de overheveling van de AWBZ-zorg naar een sociale voorziening. ‘Het leidt tot ongelijke zorg, zonder dat ouderen zelf iets te kiezen hebben.’ Alle politieke partijen, met uitzondering van het CDA, willen de AWBZ afschaffen en van de ouderenzorg een sociale voorziening maken, blijkt uit de doorrekening van het CPB.
De Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie, brancheorganisatie
Onze uitstekende zorg/behandeling wordt door erg veel verschillende instanties zeer regelmatig gecontroleerd. De afgelopen jaren is hierin fors geinvesteerd door ons allemaal.Mijn vraag is of door alle regelgeving en inspecties de zorg ook veiliger/beter is geworden, dus minder doden en gewonden nav de gegeven zorg?
Vanavond weer “”slag om nederland”” over de verdwenen miljoenen en dito directeuren van bouwcorporaties. De zorgdirecteuren zijn in dezen te zien als holle (DERI-)VATEN . Ergerlijke avond gewenst.
Van harte eens met Rob en Adje: ben eens gaan tellen hoeveel externe instanties zeggenschap eisen op basis van vaak zelfontworpen regeltjes, die niet of nauwelijks gestoeld zijn op formele wetgeving. Bij 30 ben ik opgehouden met tellen. Je kunt een hele organisatielaag missen als er niet zoveel gebemoei is van buiten door lieden die vooral druk zijn met hun eigen werk en bijbehorende faciliteiten in stand te houden. Goed voor de werkgelegenheid, maar voor datzelfde geld zouden er nog veel meer mensen betaald aan het werk gehouden kunnen worden in de uitvoerende ondersteuning. We zijn een land van wantrouwen en onzekerheid geworden. Vandaar ook zoveel consultants en verzekeringen: laat een ander de stinkende boodschap brengen en we smeren onze lasten uit over de gemeenschap.
de ouderenzorg is bij gemeenten misschien wel beter af, maar of dat ook geldt voor de ouderen die zorg nodig hebben ….
Inderdaad R.v.d.Z. In de horeca hoor je af en toe een ober zeggen: ik kom zo bij u , terwijl hij doorloopt. In de zorg hoor je dat ook, GEREGELD.Daarna vergeten de verzorgenden , GEREGELD , de verzorgden , door allerlei “”regeltjes “”, op tijd te verzorgen, maar in dit Regeltjesland zijn alleen de smoezen perfect geregeld, q.e.d.
Politiek is politiek, de uitkomsten over de mogelijke overheveling moeten we afwachten. Ik zie een regel staan van het CPB, nl. dat zorgaanbieders zichzelf zoveel regels opleggen. Dan weet je echt niet waar je het over hebt. Kwaliteitskaders (voeding, medicatie, kwaliteitswet, etc. etc.), regels inspectie, zorgkantoren, zorgregistratie, accountants, arbo, brandweer, ga maar door, worden de zorgaanbieders opgelegd en minitieus gecontroleerd. Wanneer we moeten besparen dan moet bij al die controlerende instanties ingegrepen worden, zowel in regeldrift als controleurs die zichzelf aan het werk houden.