Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

‘Positie cliënt nog niet beter door zorgzwaartepakketten’

Cliënten die in zorginstellingen wonen, ervaren nog niet de beloofde effecten van de zorgzwaartepakketten. Dat blijkt uit een monitor die de patiëntenkoepels NPCF, Platform VG en LPGGz hebben uitgevoerd.
‘Positie cliënt nog niet beter door zorgzwaartepakketten’

De drie koepels van cliëntenorganisaties inventariseerden

Registreren

2 REACTIES

  1. mijn zoon krijgt zorgzwaartepakket vgo2 er staat duidelijk in verblijf en begeleiding. Maar het komt er op neer dat hij of 25 a 30 km of misschien wel verder van zijn familie af moet gaan wonen, stoppen op zijn veilige werk plek stoppen met zijn sport en andere activiteiten , dit terwijl er in de buurt heel veel woon voorzieningen zijn, maar daar komt hij allemaal niet voor in aanmerking omdat hij vgo2 heeft,en alles is vgo 3 of hoger. ik moeder ben zelf lichamelijk beperkt en leef van weinig inkomen dat zou dus betekenen dat mijn zoon bijna niet naar huis kan want daar is het geld niet voor om hem iedere keer te halen en met open baar vervoer kan hij niet reizen, dus rukken ze hem bij zijn familie weg. Met zijn autisme is wisseling van dingen niet goed maar dat is wel waar het op neer komt. of hij moet zelf iets huren en dan zorg aan huis krijgen maar dat is net iets wat hij niet kan alleen wonen. hoe kunnen ze met de zorg een leven kapot maken van iemand met een beperking. het is gewoon belachelijk dat dit in nederland kan. deze jongeren worden de dupe van die zorg zwaartepakketten en van al die bezuinigingen. ze moeten naar elk geval apart bekijken. En dit alleen omdat ze met vgo3 meer geld krijgen dan van iemand met vgo2 dit is zo belachelijk. en dat mijn zoon daar door psygise hulp nodig heeft als het zo door gaat nee dat kost geen geld voor nederland. Regering geef naar alle geld aan het buiten land en laat de nederlanders die hulp nodig hebben maar stikken.

  2. Lees alle reacties
  3. Waarom zou de invoering van de ZZP iets veranderen? De machtsverhouding tussen patiënt en zorgaanbieder is in de praktijk niet veranderd. Het woord cliënt suggereert een onafhankelijkheid en keuzevrijheid die in de genoemde sectoren ontbreekt. De veronderstelling dat denken in termen van cliënten de zorg verbetert is ook vreemd. De patiënten zijn afhankelijk en dat schept als zorgaanbieder een hele andere verantwoordelijkheid dan voor onafhankelijke cliënten die gewoon naar een ander gaan wanneer ze niet tevreden zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.