De PVV heeft zich laten overtuigen van het nut van marktwerking in de curatieve zorg. Dat heeft zorgwoordvoerder Fleur Agema dinsdagavond verklaard tijdens het debat over de begroting van VWS.
“We hebben ons laten overtuigen dat
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aan“We hebben ons laten overtuigen dat
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
Dat de pvv niet te vertrouwen is wordt nu wel heel duidelijk. Hopelijk begrijpen nu alle stemmers dat ook en gaat het pvv kaarsje heel snel uit. Marktwerking in de zorg is voor niemand goed. Er moet veel meer gekeken worden naar wat we moeten doen en door wie. En we moeten mensen meer stimuleren om zoveel mogelijk zelf te doen.
Hoe het met de marktwerking bij de huishoudelijke zorg is gegaan en nog gaat is onderhand wel bekend. Goedkoop-goedkoper-goedkoopst.
Of de mensen die de zorg nodig hebben daar echt beter van worden? Dat is voor mij meer een rhetorische vraag, want voor de huishoudelijke zorg beslist de gemeente aan welke organisaties zij de huishoudelijke zorg gunt. Of dat ook de besten zijn weet ik niet. Ik hoor bij mijn cliënten regelmatig klachten. Onlangs heeft in onze krant gestaan dat een bepaalde zorgaanbieder vindt dat er meer moet zijn dan alleen schoonmaken en dat daar de mensen trainingen aangeboden krijgen hoe zij meer voor de cliënten kunnen betekenen. Ik dacht alleen maar dat het wiel weer opnieuw uitgevonden gaat worden.Fijn dat dit allemaal met gemeenschapsgeld gedaan wordt!
Marktwerking draait alleen maar om winstmaximalisatie. In de zorg behoort het doel niet te zijn “hoe maken we hogere winsten” maar “hoe leveren we kwalitatief goede zorg aan de hulpbehoevenden”
Mijn stem hebben ze niet meer. Marktwerking ammehoela. Ik ken geen een commerciële sector die met zoveel zoveel staatscontroles moet draaien.
De PVV is een nog grotere draaikont dan de rest van het kabinet, de marktwerking maakt de zorg kwaliteit kapot en het wordt er zo blijkt uit de nieuwe premies en pakketten ook niet goedkoper op.
Een effect wat niet gemeten wordt : de motivatie van medewerkers in de zorg om zich tot het uiterste in te spannen, daalt met rasse sprongen! Hard werken met steeds minder mensen en dat voor de winst van de bank? Er zijn al zoveel efficiency kortingen geweest dat iedereen zich uitgeperst voelt.Ik zou de argumenten van Agema willen horen waarom zij van standpunt is veranderd.
De harde feiten zijn tot nu toe dat de introductie van marktwerking de kosten opjaagt zonder dat de verzekerden daar evenredig beter van worden. Hogere kosten is meer bezuinigen op de collectieve zorg. Op die manier gaat ook in de zorg het recht van de sterktste gelden.
Als dit echt is doorzet zijn af van dat budget systeem. Ministerie heeft geen idee wat de gevolgen zijn voor de streek ziekehuizen. generieke kortingen moeten verdwijnen.
Baseer dit gewoon op de harde feiten die gewoon beschikbaar zijn voor een ieder die invloed heeft op beleid.
Hoe eerder marktwerking hoe beter.
Marktwerking = vraag en aanbod = meer vraag, meer verdienen. We zijn bezig een bedrijfstak te organiseren die behoefte heeft aan zieke mensen. Willen we dat? Zorg en winst gaan niet samen.
Heb toevallig laatst de documentaire Sicko gezien, Nederland begint heel erg veel op de VS te lijken! En zo komen we elke keer weer een stapje dichterbij.
voor de zoveelste keer draait de PVV, met als resultaat een intussen groot aantal dooie mussen voor haar kiezers. juist in de curatieve zorg zijn de mogelijkheden voor echte marktwerking, waarin de afnemer (de patiënt) het voor het zeggen heeft beperkt. enerzijds omdat die vaak geen realistische keuze heeft (bij een ongeluk of een acute situatie ga je gewoon naar het beschikbare ziekenhuis), anderzijds omdat hij niet over alle objectieve informatie kan beschikken en moet afgaan op zijn adviseur (doorgaans de huisarts en de behandelaars).
En die “Financiers / Banken /Concerns” gaan ons beter maken?
Of toch zoveel mogelijk verdienen?
De Tweede Kamer en vele anderen praten al jaren over de Marktwerking , maar tot op heden is de feitelijke discussie/Debat over de Marktwerking nog steeds niet begonnen. Financiers / Banken /Concerns staan klaar om te investeren in de Gezondheidszorg , maar de grote belemmering is nog steeds het Vrijgeven van de Marktwerking in NL. De Politiek in NL is ook een belemmering om de Zorg vrij te geven.