De Rabobank is tegen specialisten die zich verenigen in supermaatschappen, omdat dit de relatie met het ziekenhuis ondermijnt. ‘Het doet mij denken aan de “samenwerking” tussen Prorail en de NS.’
Michel van Schaik, directeur gezondheidszorg van
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanMichel van Schaik, directeur gezondheidszorg van
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
Overigens, laat die bankier zich nou lekker met zijn bankzaken bezighouden, dan doen wij het wel met de onze. Over bankiers kunnen we ook nog wel wat woorden vuil maken.
Raar he, dat de specialisten voor hun belangen opkomen. Als ze het zelf niet doen, zal een ander het ook niet doen. De huidige politiek die doorgevoerd wordt voelt enorm als dokter-bashing zonder dat daar een aanwijsbare noodzaak voor is.
Europees gezien vallen de kosten voor de cure enorm mee. De specialisten verdien meer dan de gemiddelde europese collega, maar daar staat wel een hogere productiviteit tegenover van een uitmuntende kwaliteit. De zorgkosten zijn beteugeld door de huidige gemaximeerde normen.
Kortom, wat is nou het probleem? Afgunst? Macht? Zeg het dan gewoon!
‘Van Schaik constateert dat de dokters het eigenbelang laten prevaleren’. Maar ook het belang van bijvoorbeeld een RABO bank als daar goodwill is geleend tegen ‘Libor’ achtige rentetarieven. Ik betreur het dat een gerespecteerd medewerker van de RABO bank zich schaart onder de artsen-bashers.
Al vaker gemeld hier, maar inderdaad omreden van de bestuurbaarheid van ziekenhuizen, en nog meer redenen, zouden specialisten gewoon in loondienst moeten komen.
Wat evenwel er niet toe mag leiden dat ze naar hun geïnvesteerde goodwill kunnen fluiten. Zie verder http://www.gezondezorg.org/arbeidsvorm-specialisten.
Dit is een logisch standpunt voor een bankier. Die supermaatschappen verminderen de bestuurbaarheid van een ziekenhuis waardoor de kans op een faillissement toeneemt.