In februari 2015 begon ik als redacteur bij Skipr. Zorgvisie was toen nog de grote concurrent. Inmiddels maken we al enige jaren met één redactie deze twee toptitels. Nog altijd schrijf ik met veel interesse over de organisatie van de Nederlandse gezondheidszorg, van vastgoed en finance tot de belangen van patiënten en zorgmedewerkers. Sinds april 2021 ben ik adjunct-hoofdredacteur van Skipr en Zorgvisie.
Kinderen en jongvolwassenen die hun leven lang zorg nodig hebben, raken vaak bekneld in het doolhof dat het Nederlandse zorgstelsel is. Door hun complexe zorgvraag vallen ze onder verschillende wettelijke regelingen, er is weinig oog voor het feit dat hun zorgvraag niet over gaat en er wordt te makkelijk een beroep gedaan op hun eigen kracht. Om de toegang tot zorg voor deze groep te verbeteren heeft adviesbureau KPMG in opdracht van VWS een drietal routes voor de komende tijd uitgestippeld.
Het sociaal domein is het terrein van drie wetten: de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet en de Participatiewet. Sinds 2015 hebben gemeenten taken en verantwoordelijkheden op het gebied van zorg, jeugd en werk en inkomen. Het idee is dat vaak sprake is van samenhangende problemen op deze gebieden en dat de aanpak daarvan het best dichtbij de burger met die problematiek georganiseerd kan worden.