In februari 2015 begon ik als redacteur bij Skipr. Zorgvisie was toen nog de grote concurrent. Inmiddels maken we al enige jaren met één redactie deze twee toptitels. Nog altijd schrijf ik met veel interesse over de organisatie van de Nederlandse gezondheidszorg, van vastgoed en finance tot de belangen van patiënten en zorgmedewerkers. Sinds april 2021 ben ik adjunct-hoofdredacteur van Skipr en Zorgvisie.
Om de kosten van de jeugdhulp onder controle te krijgen moeten duidelijke en misschien wel pijnlijke politieke keuzes worden gemaakt. Wat – en vooral wie – moet er eigenlijk allemaal onder de Jeugdwet vallen? Wie moet de wet uitvoeren en wie ziet er toe op de kwaliteit van zorg? Het rapport van de Stuurgroep maatregelen financiële beheersbaarheid Jeugdwet probeert een antwoord te bieden op deze vragen.
Het sociaal domein is het terrein van drie wetten: de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet en de Participatiewet. Sinds 2015 hebben gemeenten taken en verantwoordelijkheden op het gebied van zorg, jeugd en werk en inkomen. Het idee is dat vaak sprake is van samenhangende problemen op deze gebieden en dat de aanpak daarvan het best dichtbij de burger met die problematiek georganiseerd kan worden.