De uitgaven aan de gezondheidszorg zullen in 2040 zijn gestegen naar 174 miljard euro, een verdubbeling van de zorgkosten ten opzichte van 2015. Dat stelt het RIVM in de Volksgezondheid Toekomst Verkenning 2018 die gisteren is aangeboden aan staatssecretaris Paul Blokhuis.
De toename van de zorgkosten is
Zeer zorgelijk deze ontwikkelingen en zie in de huidige benaderingswijze geen structurele veranderingen ontstaan.
Waarom het probleem niet aanvliegen vanuit een totaal andere invalshoek?
Hetgeen ons overkomt aan ziek en zeer niet zien als een oorzaak maar als een gevolg.
Als we de echte oorzaak in beeld hebben kunnen we eindelijk aan een oplossing werken.
Professoren van een medische faculteit geven aan dat bij preventie ( moet u denken aan inhoudelijk gezond voedsel daarover straks meer) 30 tot 50% zorgkosten reductie tot de mogelijkheden gaat behoren.
Andere professoren preventieve gezondheidszorg begint bij Inhoudelijk gezond voedsel, gezonde leefomgeving en een gezonde live style.
Wat is inhoudelijk gezond voedsel? Voedsel met de inhoud die ons lichaam van ons voedsel vraagt.
De voedsel producerende sector is samen met partners in staat die drie aspecten te realiseren en we kunnen dat goed uitleggen.
Bodemisch Food heeft een netwerk van deskundigen die dat grotendeels voor elkaar hebben en willen samenwerken o.a. ook met u organisatie dit in de zorg te integreren.
Daarnaast is de consumenten markt ook een aandacht veld waar ketenpartners actief gezocht worden.
Hoop op een reactie, onze web site www. Bodemisch Food. nl
Zorgelijke cijfers, maar ze kunnen ook een sterk vertekend beeld geven, door geldontwaarding en bevolkingsgroei. Wat een veel beter beeld geeft, is het percentage v/h BBP dat uitgegeven wordt aan zorg. Het is jammer dat het artikel die percentages niet geeft. Zou dat alsnog kunnen?
En dat het deelpercentage van de zorguitgaven aan ouderenzorg toeneemt is logisch, gezien de vergrijzing.