Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

Schuld ziekenhuizen groeit naar 2 miljard

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
Ziekenhuizen kunnen steeds moeilijker aan hun geld komen. De schulden bij verzekeraars lopen op tot twee miljard euro en banken stellen steeds strengere eisen aan het verlenen van krediet.
Schuld ziekenhuizen groeit naar 2 miljard

Dat concludeert accountantskantoor PwC op basis

Registreren

10 REACTIES

  1. zorgverzekeraars zijn de boosdoenders!! wel innen maar betalen homaar en kijk eens naar wat voor gebouwen die bezitten!! en de ziekenhuisen maar bezuinigen zodat hun plekejs nog mooier kunnen worden.
    Ik dacht dat de klant voor zorg betaalde die dan geleverd kon worden door een ziekenhuis maar niks minder waar je kunt niet eens meer kiezen waar je heen wil maar je moet waar de verzekeraar wil hebben dat je gaat. hoe zo democratie???
    Dus je betaald geen zorg maar gebouwen en regeltjes van de verzekeraar die weten het nog beter als de medici en dan wel van achter een heel mooi bureau bekeken he? Dus de verzekeraar moet het geld terug laten vloeien in de zorg en menig probleem is op gelost en kleinere kantoren helpt ook kosten verlagend!! zo das dr weer uit!

  2. Lees alle reacties
  3. Fantastisch al die berichten, vooral die elkaar tegenspreken: economisch gezien is er blijkbaar niet eens duidelijkheid te geven over een dergelijk belangrijk onderwerp, gezien de berichtgeving in Medisch contact van 11 juni 2012:
    Ondanks de budgetkorting van 380 miljoen in 2011 hebben ziekenhuizen vorig jaar hun vermogenspositie verstevigd. Het eigen vermogen van de vijftig grootste ziekenhuizen is zelfs met 400 miljoen euro gegroeid. Dit blijkt uit een analyse van de jaarverslagen over 2011 door adviesbureau Deloitte. Het is opmerkelijk nieuws, omdat werd verwacht dat nogal wat ziekenhuizen in de rode cijfers zouden komen.
    http://medischcontact.artsennet.nl/Nieuws-26/Nieuwsbericht-1/116439/Financiele-positie-ziekenhuizen-goed.htm

  4. Ik denk dat we zo wel wat voorbeelden kunnen noemen bij elk concern in Nederland, maar niemand valt bijvoorbeeld Campina aan op deze punten als de melk duurder wordt of als de rente stijgt bij ING of sterker nog de belasting! Vreemd niet?
    William, daar komt men vandaan, maar de overheid besloot enige tijd geleden dat de verzekeraars er samen met de zorg uit moest komen en trokken voorzichtig hun handen weg van het vuur!
    En Erwin ingehuurde professionals voor 500 euro voor een dag? Daar zet een deel van Nederland graag direct zijn vaste personeel voor buiten de deur!

  5. Dit houden we in NL niet vol. Laten we de Zorg in NL nationaliseren. Goed voorbeeld is de Staatsbank ( ABN AMRO ) , die nu winst maakt . Het kan een interessant Debat worden. Sept. 2012 gelijk er aan gekoppeld een referendum tijdens de verkiezingen !

  6. Beste Rob, Als je de oplossing dan blijkbaar hebt… ga het veranderen, klim in de pen en schrijf een sollicitatiebrief! Maar bereid je “iets” beter voor als je op gesprek mag!
    Natuurlijk verdienen ook bestuursleden en directeuren in het ziekenhuis een goed salaris, daar staat een grote verantwoordelijkheid tegenover. En ja… er kan heus nog wat bezuinigd worden! Echter is dat, zoals Joost schrijft, hierbij zeker niet de oplossing! Het probleem bestaat er in dit geval uit dat ziekenhuizen uit eigen zak moeten voorfinancieren terwijl de inkomsten (verzekeringspremies) al door de zorgverzekeraar geïncasseerd zijn… Hoeveel bedrijven ken jij die zich een betalingstermijn van 180 dagen naar haar klanten kunnen veroorloven?

  7. @Joost: goed dat je die onzin even keihard debunkt.
    Verzekeraars zijn allemaal verwikkeld in een race naar de bodem. Zij knijpen de ziekenhuizen uit om hun prijzen laag te houden. Ziekenhuizen moeten gewoon tijdig betaald worden voor de diensten die ze leveren. Hoeveel winst maken verzekeraars? Hoeveel winst maken ziekenhuizen? Ik vind het schokkend dat de ziekenhuizen zo in de problemen gebracht kunnen worden door de verzekeraars. Ziekenhuizen doen hier het echte werk, verzekeraars en banken zijn vrijwel allemaal alleen maar uit op rendement.

  8. Ik heb rekensommetje even voor Rob gemaakt. Dan kan zijn mogelijke verklaring voor de schuden meteen bij het afval: Voor alle NL ziekenhuizen zijn de kosten voor bestuur en toezicht te schatten op maximaal 50 miljoen. Dus 2,5% van de door PWC berekende schuld

  9. Ik zou wel eens een rekensommetje willen zien van alle salarissen/bonussen van directeuren/bestuursleden en rvc’s van alle ziekenhuizen in Nederland. Doe daar dan ook gelijk alle zorg/verpleeg-instellingen bij. Ik denk dat je dan een groot gedeelte van de schulden(zoniet meer!) verklaard hebt? En ga dan eens kritisch kijken welke van deze mensen je echt nodig hebt. En walla het geldprobleem is opgelost!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.