De Eerste Kamer heeft ingestemd met een aanpassing van de Wet normering topinkomens. ‘Als je nu gaat solliciteren, verdien je 50.000 euro minder’, rekent minister Plasterk voor.
In totaal stemden 38 senatoren (PVV,
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanIn totaal stemden 38 senatoren (PVV,
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
jammer dat Plasterk niet met de zelfde voortvarendheid de nivellering van andere topinkomens ter hand kan nemen. zolang die namelijk ongebreideld kunnen blijven stijgen zal de druk op de (semi)publieke sector de salarissen te verhogen blijven bestaan. en wellicht zelfs groter worden.
de minister zal er daarnaast moeten werken aan een andere beloningssystematiek voor adviseurs. anders kunnen we er op wachten dat zzp’ers in groten getale de rol en functie van topbestuurders gaan overnemen. en de salarissen die daarvoor betaald worden vallen vooralsnog waarschijnlijk buiten deze wetgeving.
goed overigens, dat de VVD kennelijk zo hecht aan zorgvuldigheid. daar kunnen tal van mensen, instellingen en gemeenten straks wellicht een beroep op doen, als zij in de problemen komen doordat de transities die zo nodig met stoom en kokend water doorgevoerd moesten worden, meer defecten blijken te hebben dan zelfs de grootste pessimist nu al verwacht.
de nederigste dienaar in de zorg. Dat zou bijzonder weldadig zijn, want nederigheid is niet velen gegeven in dit soort functies! Hoe durf je zoiets te zeggen, heb je dan echt een idee hoe het zit met mensen op de werkvloer???
Het is inmiddels een zorgelijke heksenjacht geworden, waarbij Plasterk ongebreidelde nivellering ziet als hoogste doel. Hij geniet zichtbaar en hoorbaar op narcistische wijze van zijn eigen politiek en ziet zijn kans schoon oude schimmelige PvdA dogma’s te realiseren.
Ach een adviseursbaantje erbij en nog wat functietjes in de vergadercircuits, dan komen de heren de winter wel door.
Dit is voor mijn (toekomstig) inkomen niet goed, maar ook niet voor het (toekomstige) inkomen van de meeste Eerste Kamer-leden. En dan is het best bijzonder dat er een meerderheid voor stemt. Dat schept vertrouwen in de politiek.
‘Verdere verlaging is voortijdig en onzorgvuldig, vindt Dupuis, want de effecten van de eerste zijn nog niet duidelijk.’
En ze stemde wel voor de extramuralisatie+decentralisatie van de ouderenzorg en de gelijktijdige forse WMO-korting.
Met een gerust hart kan straks het kabinet een voorstel doen om het minstersalaris te laten stijgen. Daarmee maken ze de financiële positie van zorgbestuurders weer wat aantrekkelijker wanneer dat door de geringe belangstelling zorginstellingen onbestuurbaar worden.
Je moet er toch heel wat voor over hebben om een toekomstige salarisstijging te kunnen legitimeren…..:).