Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

Specialisten spannen rechtszaak aan tegen Staat

Mark van Dorresteijn
Vijfhonderd medisch specialisten spannen een rechtszaak aan tegen de Staat. De specialisten zijn verenigd in een nieuwe stichting die is opgericht door de Stichting Bezorgd. Gisteren zijn de financiën rond gekomen, met een advocaat zijn nog onderhandelingen gaande. Oprichter en ondernemer Milco Linssen verwacht de procedure nog voor de verkiezingen te kunnen starten.
Specialisten spannen rechtszaak aan tegen Staat

De specialisten keren zich tegen de

Registreren

11 REACTIES

  1. Vraagt iemand zich wel eens af waar de werkelijke verspillers in de zorg zitten: Bij de talrijke onkundige managers en RvB’s ,al dan niet interim, en andere “beleidsmakers” die geen notie hebben met wat zich in afspeelt in de zorg.
    (niet zelden omhoog gevallen verpleegkundigen)

    btw:
    hoeveel doden zijn er gevallen door de mexicaanse griep? Waarvan worden de vaccins betaald? Lijkt me leuke topic.
    Iedereen met een grote mond wil ik wel eens horen als hij/zij een kwaardaardige ziekte heeft (of bij een naaste)en naar het ziekenhuis moet om behandeld te worden. Je moet er toch niet aandenken om dan een “9.00- 17.00 ambtenaar” tegenover je te krijgen.

  2. Lees alle reacties
  3. Specialisten verkwanselen het zorggeld. Ze verdienen veel te veel voor het werk dat ze werkelijk verrichten. Zie de wachtlijsten en alle geld kostende missers, Het aanspannen van een rechtzaak is dan ook niet nodig. De politiek begint eindelijk door te krijgen waar het zorggeld aan verspilt wordt.

  4. Specialisten mogen van mij best vrijgevestigd blijven, zolang ze dan ook volledig als ondernemer kunnen en moeten functioneren. Daar is met sterk oplopende zorgkosten, politiek steeds minder ruimte voor. Nu wordt het probleem van de specialisteninkomens min of meer afgewenteld op de besturen van de ziekenhuizen. Het is de vraag of dat een oplossing biedt, of dat er straks gewoon meer raden van bestuur sneuvelen op onderlinge spanningen.
    En ja, iemand die op post-academisch niveau functioneert en daar veel jaren voor heeft moeten investeren, mag ook naar dat niveau verdienen. Net zoals een HBO-verpleegkundige op HBO-niveau moet verdienen.

  5. Waarom zou de kwaliteit van zorg in het gedrang komen en de wachtlijsten toenemen als medisch specialisten in loondienst komen?
    Verpleegkundigen zijn toch ook in loondienst?
    Wat is het verschil.
    Medisch specialisten kunnen inspraak blijven houden toch op hun eigen specialistische terrein als het gaat om de beroepsinhoud en de deskundigheid. In elk geval weten zij hun stem nog gehoord via de medische staf een formeel inspraakorgaan naast de Raad van Bestuur en de OR.
    Die formele borging zou er binnen de zorginstellingen ook voor de verpleegkundige beroepsgroep vanzelfsprekend moeten zijn.
    Ik denk dat de in het algemeen ver’ziekte’cultuur binnen zorginstellingen er enorm bij gebaat zou zijn in positieve zin indien de medisch specialisten in loondienst komen te werken. In mijn ogen maken zij onterecht de dienst uit, is er sprake van willekeur en ongezonde machtsverhoudingen en ongewenste sabotage van nieuwe ontwikkelingen, innovaties en ruimte voor een gezonde cultuur.
    Dus ja in loondienst ook de medisch specialisten en op naar een gezonde gelijkwaardige bedrijfsvoering in de gezondheidszorg!

  6. Wat nou “aanpakken die specialisten”. Wat heb je zelf voor opleiding achter de rug? Heb je daar ook zoveel jaren voor krom gelegen? 60 -urige werkweken voor een aalmoes gewerkt? Lijkt me niet.
    Wat de minister op dit moment doet is een negatief beeld schetsen van de nederlandse specialist, terwijl uit internationaal onderzoek is gebleken dat die zijn/haar werk uitstekend doet voor een zeer schappelijke prijs. De minister komt alleen een bak geld te kort om zijn begroting kloppend te krijgen, en heeft zich daarbij zelf in een aantal rekensommen vergist. Dit tekort wil hij nu terug halen bij de post die slechts 3% van zijn totale bergoting beslaat: de omzetten van de specialisten. Lijkt me niet helemaal eerlijk.
    Daarbij: de specialisten willen echt wel kwaliteit leveren, daar gaat het niet om. Het punt is: de overheid wil voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. De inkomens die steeds genoemd worden zijn in feite omzetten, daar moet nog van alles af voordat er een netto besteedbaar inkomen overblijft. In de praktijk is dit een fraktie van de omzet.
    Bovendien is het fijn dat de aanslag die dit vak op je priveleven levert ook deels financieel gecompenseerd wordt. Ik bedoel: welke beleidsmedewerker of HR-specialist is minimaal 1 dag per week 24 uur van huis om in het ziekenhuis werkzaam te zijn?

  7. Zelf werkzaam geweest in mijn vorige leven als Verpleegkundige vanaf de jaren 70 in de Vorige Eeuw , nu inmiddels 15 jaar werkzaam als Secretaris Cardiologie en veel direct contact met Cardiologen en andere Specialismen , vind ik dat Med.specialisten meer mogen verdienen dan werknemers met minder opleiding. Wij hebben het over verantwoordelijkheden ;etc.
    Med. Specialisten in loondienst praten we al Jaren over, wanneer nemen we daar een besluit over ? Politiek is aan het Woord !!!

  8. Iedereen moet inleveren ook de laagstbetaalden. Waarom moeten de specialisten zoveel meer verdienen? Ze zijn nooit tevreden, moeten steeds meer verdienen. Proberen op alle manieren bij te verdienen bv door mee te doen aan trails en onderzoeken. Wie weet wat ze daar wel niet aan verdienen. Alle Specialisten direkt in dienst van het ziekenhuis.

  9. Het lijkt mij een goede zaak dat specialisten onderaannemer worden van het ziekenhuis. Dit is in de eerstelijn ook het geval, waar paramedische functies onderaannemer worden van de huisarts. Zo kan het ziekenhuis 1 werkwijze uitzetten om de zorg aan patienten te verbeteren. Nu handelen veel specialisten nog eerder uit eigen belang en eigen omzet, dan uit het belang van het gehele ziekenhuis en de patient die daar komt.

  10. In de vv en t sector waar ik in werk moeten alle medewerkers al jaren: ‘meer werken en meer kwaliteit leveren’, met achterblijvende verdiensten. In tegenstelling tot de medisch specialisten hebben zij echter niet het geld om een dure stichting, ondersteund door advocaten, op te richten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.