Nederlandse verpleeghuizen kampen met een groot tekort aan gespecialiseerde artsen. Dat schrijft het Algemeen Dagblad vandaag. Daardoor worden lang niet alle ouderen goed behandeld en worden ziektes en aandoeningen veel te laat ontdekt.
Nederland telt 350 verpleeghuizen en 1500
Beste Hans, het salaris is zelfs 5919,54 per maand (jij gaf het periodesalaris van vier weken op). Dus het is 10%. Mijn ervaring is dat met de diensten nog eens 15% extra wordt verdient.
De specialist ouderengeneeskunde wordt regulier ingeschaald in FWG-schaal 70 met een maximumsalaris van 5446 euro per maand. Inclusief vakantiegeld en eindejaarstoeslag is dat een kleine 74.000 euro per jaar. Inclusief zo’n 20% werkgeverslasten is dat ruim 88.00 euro. Daarnaast worden lidmaatschappen, studiekosten etc. vergoed. Kom je toch aardig in de buurt van die ton. Weinig diensten (worden extra betaald), geen verdere praktijkkosten, sociale werkomgeving, veel erkenning en voldoening, doorgroeimogelijkheden en specialisaties, collegiale samenwerking. Kortom: een aantrekkelijke baan!
Ik begrijp niets meer van de inspectie. Di lopen al jaren in en uit in verpleeghuizen en ineens komt dit bericht…Hebben die tijdens de inspecties niet gezien dat er al jaren een te kort is en dat de zorg die geboden wordt soms erbarmelijk is?
Gewaardeerde reactie en lezers, dat het enthousiasmeren van dokters voor de ouderenzorg een complexe zaak is mag duidelijk zijn. Laten we dat niet nog ingewikkelder maken door de honorering van zowel huisarts als verpleeghuisarts substantieel te laag in te schatten.