Door gebruik te maken van tele-intensive care (tele-ic) kunnen intensivisten op afstand ic’s niveau 1 in kleine ziekenhuizen in de gaten houden. Door dit project van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam kan de intensive care van het MC Zuiderzee in Lelystad blijven bestaan. Het project is aangemeld voor de Spider Award 2011.
Op de kleinste afdelingen intensive care,
Inderdaad een prachtig voorbeeld van hoe in deze tijd van bezuinigingen en steeds hogere eisen aan de gezondheidszorg telepresence kan helpen bij het verbeteren van die zorg. Overigens heeft het OLVG vorig jaar iets vergelijkbaars gerealiseerd met het Flevoziekenhuis in Almere, waarbij een operatie live via HD-videoconferencing gevolgd kan worden op een andere locatie. Zo kan bijvoorbeeld tijdens een operatie gemakkelijk een second opinion worden gevraagd aan een andere specialist die vanaf kantoor of vanuit huis de situatie kan beoordelen.
Zie ook deze PDF http://experience-event.nl/presentaties/D10%20Videoconferencing%20bij%20pathologie%20van%20het%20OLVG%20-%20HNW%20-%20The%20Experience%20Event.pdf <http://experience-event.nl/presentaties/D10%20Videoconferencing%20bij%20pathologie%20van%20het%20OLVG%20-%20HNW%20-%20The%20Experience%20Event.pdf> of deze link http://www.emerce.nl/wire/medisch-specialisten-opereren-live-met-videoconferencing-van-tandberg <http://www.emerce.nl/wire/medisch-specialisten-opereren-live-met-videoconferencing-van-tandberg> .
en als ze dat eens voor de solopraktijken eens doen
Geweldige initiatieven in de zorg!
Kijk, hier hebben we wat aan. Een veelbelovend antidotum tegen de sluiting van IC’s nabij de patiënt. Kostenverlagend, kwaliteitsverbeterd en dichtbij? Carry on.