De thuiszorg kan twee miljard euro goedkoper en kwalitatief beter als de reguliere thuiszorg de werkwijze van Buurtzorg Nederland zou overnemen. Dat blijkt uit een onderzoek van accountantskantoor Ernst & Young.
Ernst & Young maakte een business
U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan
Login of Maak een account aanErnst & Young maakte een business
BSL Media & Learning
Walmolen 1, 3994 DL Houten
Postbus 246, 3990 GA Houten
@Michel Wijngaards. Jij geeft — uit welke hoek dan ook — directeur Jos de Blok een pluim over zijn functioneren bij het AWBZ; zelfs zorgmanager van het jaar.
Als Jos de Blok 5 minuten met mij praat, lopen de tranen over zijn gezicht.
Dan heb ik het over structureel minder personeel, structureel mindere opleiding personeel en nalaten van veel AWBZ-voorwaarden, terwijl de vergoeding door het AWBZ aan zorginstellingen ervan uit gaat dat zulke voorwaarden door de zorginstellingen worden ingevuld. Geen enkel onderscheid maken tussen ZZP2 en 7, patienten niet naar buiten, geen toezicht op medicijngebruik, gebrek aan betrokkenheid en liefdevolle omgang. De zorginstelling ontvangt dus hoge bijdragen voor zaken die ze niet doen. ZORGFALER van het Jaar zou ik Jos de Blok willen noemen. Ze hebben die trofee niet, want daar komen er veel te veel voor in aanmerking; daar kom je dan nooit uit. Zwager Michel van Jos zit er flink naast.
Je moet bij onderzoeken in de zorg altijd naar Ernst & Young gaan die geven de uitkomst die u graag wilt. Als ik me niet vergis zit daar Klink en sinds hij er zit, zijn er vele vele miljarden te besparen in de zorg, miljarden die ontstaan zijn in de tijd dat Klink minister was.
Nu komt die kreet alleen van Ernst & Young om verzekerd te zijn van vervolgopdrachten.
Zo zie je maar weer, FINANCIEEL kan alles in de zorg; maar geld kosten zal het.
En die Schippers draaft heel leuk mee, als er na de kapper nog tijd voor is.
ontyime1.txt;4;5
ontyime1.txt;4;5
ontyime1.txt;4;5
ontyime1.txt;4;5
ontyime1.txt;4;5
het zou fijn zijn als Ernst & Young zaken goed met elkaar vergelijkt: reguliere thuiszorgbedrijven benutten in veel gevallen minder dan 35% van de indicatieruimte. Dat is minder dan buurtzorg. Bovendien is het mijns inziens onmogelijk heel Nederland te bedienen op de buurtzorg-toer, omdat alle zorg onmogelijk door alleen niveau 4 en 5 kan worden uitgevoerd. verder alleen maar lof voor Jos, hij had zorgmanager van het jaar 2008 en 2009 moeten worden, jammer.