Het TweeSteden ziekenhuis in Tilburg en Waalwijk behandelt dit jaar geen patiënten meer die verzekerd zijn bij Achmea. Het budget voor die verzekeraar is sinds vorige week op, zo liet een woordvoerster van het ziekenhuis weten. Alleen mensen die bij de spoedeisende hulp aankloppen en patiënten die al stonden ingepland, worden nog geholpen.
Het TweeSteden Ziekenhuis en Achmea zijn
Terechte actie om de verzekeraars eens te confronteren met de gevolgen van hun arrogante houding. Laat de patiënt, die een relatie heeft met de verzekeraar, beseffen dat die verzekeraar hem in de steek laat en niet de zorgaanbieder.
als eenvoudige / naïeve zieke patiënt die de boodschap krijgt voor opname snap je hier helemaal niets van. Het valt niet uit te leggen.
Geen commentaar. Ik was er niet bij toen de afspraak gemaakt werd.
strakke actie, op deze manier komen de dilemma’s op tafel. Over de rug van de patient? Die zal volgend jaar op veel meer en langere wachtlijsten komen te staan. Lijsten langer dan zn rug lang is.
De verzekeraars knijpen de ziekenhuizen en zorgverleners stuctureel beetje bij beetje uit, dan vind ik zo n tegenactie erg goed. Dus verzekerden van Achmea in het werkgebied van dit ziekenhuis u kunt uw polis nog oversluiten naar een andere verzekeraar…
Goede actie, jammer dat het over de rug van patiënten gaat. Het gaat niet om luxe maar basale zorg. Daar moet geen quotum op zitten.
Goede actie, jammer dat het ovAer de rug van patiënten gaat. Het gaat niet om luxe maar basale zorg. Daar moet geen quotum op zitten.
Geen geld, geen zorg.
Zo simpel is het.
Zouden meer dokters, vooral specialisten moeten doen, huisartsen hebben het al beter begrepen!
Geen benzine aan de pomp, geen rijdende auto’s meer..
Zalig die marktwerking, binnenkort naar de ZBC, wordt het vast veel beter….
@J.E.: Je kunt niet stellen dat er “geen marktwerking” is, en het vervolgens hebben over “zorg inkopen”. Inkopen=markt. Als zieke mensen omwille van financieel gekluns worden weggestuurd dan deugt de huidige werkwijze voor geen meter. Was er ooit niet iets zoals de docters-eed?Reageer nou nog eens en wees het dan iig met mij eens dat Nederland op dit moment kampioen is in het stom regelen van maarschappelijke voorzieningen. Dit moet anders.
Niemand is heilig, maar verzekeraars kunnen ook stuitend zijn. Dat er bij het ziekenhuis niemand te bereiken is, dat geloof je toch niet ? Ook het ziekenhuis kan trouwens beter monitoren, in november waarschuwen dat in december het budget op is? Dan open je toch een hotline? Er zal van beide kanten een forse bureaucratie kunnen zijn. EN: volgend jaar wordt het gegarandeerd erger. Van een psychiater hoor ik dat hij, al 10 jaar zelfstandig full-time werkend, van Menzis een beperkt budget krijgt, onvoldoende om de zorg van 2011 te continueren. Overlegpogingen: 0,0 reactie.
Er komt een hoop ellende aan en tegen de verkiezingen zal wel weer de kraan open worden gedraaid net als bij kok III en niemand weet waar dat geld is gebleven
En de patiënten zijn de dupe…
bang=boos
Strakke actie van het 2-Steden. Even niet te nederig naar de verzekeraar, want “die hebben we nodig en laten we ze maar niet bang maken”. Niks ervan: laat ze ook maar eens zweten.
a) er is geen marktwerking in de zorg. De bepaling van het pakket, de financiering en de toe- en uittreding vinden plaatst door of vanwege de staat. De helft van de gelden komen uit belastingheffing. Op zich accepteert de staat al nauwelijks concurrentie op het gebied van financier, daar winst nog steeds niet mogelijk is. Er is zo goed als geen private inkomensstroom, dus is iedereen van de staat afhankelijk, hetgeen de facto een centraal geleide economie oplevert. Daarnaast kiest de patiënt nauwelijks op kwaliteit. Als dat al kan, hetgeen b.v. bij huisartsengeneeskunde niet mogelijk is. (Je zal maar toevallig in het dorp wonen van die onkundige prutser die al twee keer te laat kanker gediagnosticeerd heeft).
b) Dit kan op de lange termijn wel eens goed uitpakken, mits andere ziekenhuis dit voorbeeld volgen. Op die manier worden verzekeraars / de staat gedwongen om een realistisch budget op te stellen en die zorg in te kopen die nodig is. Nu zijn de cijfers gelogen of onbetrouwbaar. Geen marktwerking, maar wel een goede ontwikkeling in die richting en een goede correctie op de powerplay die de zorg nu beheerst.
Marktwerking in de zorg is het beste wat ons is overkomen.