Er komt ruimte in de nieuwe Wet langdurige zorg (Wlz) om te experimenteren met vormen van persoonsvolgende bekostiging. Die toezegging deed staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) vandaag aan de Tweede Kamer tijdens het debat over de Wlz.
Hoewel de bekostiging van zorg in
Alwéér een experiment met een Persoonsvolgend Budget? Dat hebben we eind jaren ’90 ook al gehad. Nooit meer iets van vernomen.
die honderd duizenden die niet betalen dat ze daar maar eens achtergaan en die hier binnen komen die niets hoven te betalen dat ze dat maar eens gaan regelen en niet die oudjes die Nederland na de oorlog hebben opgebouwd nog meer uitknijppen en die nu als oud vuil worden behandeld denk daar eens overna .groetjes
De staatssecretaris VWS reageert als aangeschoten wild op patient volgende bekostiging. Er zijn twee belangen die door elkaar worden gehaald. Zonder klant geen zorg! Zonder zorginstelling geen zorg! Deze twee belangen moeten verbinding hebben. Ziekte overkom je en is enigszins voorspelbaar en dat betekent er moet zorgstructuur staan als een vast huis! Dus geen ge jo-jo met wel / niet bekostiging! en overdaad aan overheidsregels waar honderden ambtenaren regels kunnen maken en interpreteren. Hou het simpel. Nog steeds gaat te veel zorggeld op aan fun en frustratie. Het wordt hoog tijd voor echte bestuurders ipv het geknoei van Van Rijn.
Geachte lezer,
Lees ik het goed tussen de regels door dat de staatssecretaris heeft bedoeld:’De continuiteit van de zorginstellingen’.
Als dat zo is:’Wat verstaat hij dan onder kwaliteit van zorg en zorg op maat?’
Ik betwijfel of dit systeem nog wel houdbaar is in financiele en organisatorische zin.Want daar gaat het toch om bij de staatssecretaris?Er zijn nu al ruim 10.000 wachtenden voor het verpleeghuis en inmiddels moeten we ook betreuren dat ruim 25.000 zorgmedewerkers zijn ontslagen.USPMarketing- consultancy zegt dat 90% van de hulpbehoevenden thuis wenst te wonen met professionele ondersteuning. Ondersteun dan in beleidsmatige zin de thuiszorg!
En daar hoort ook bij de huishoudelijke hulp.U weet dat bij veel ouderen de linnenverzorging onder de maat is?Voor meer informatie kunt U ook lezen http://www.stgeerstelijnsklinieken.nl
Vriendelijke groet.
in plaats van adequate en niet-bureaucratische indicatiestelling lijkt het kabinet liever te (blijven) koersen op de regierol van de zorgverzekeraars om de zorgaanbieders te knevelen.
Kostenvolgend voor patiënten zou goed zijn, zelfs n zeer grote verbetering met zich brengen, wanneer er overtolligheid weggehaald wordt bij hen, die bepaalde dingen niet nodig hebben. Het resultaat is vaak andersom, er worden, op grond van statistieken, dingen weggehaald, omdat 90% van de cliënten het niet gebruikt. Wij, de zorginstellingen moeten die 10% niet uit het oog verliezen, want daar gaat het om. Ik zie daarom vanuit besparingsoogpunt een dergelijke regeling met angst en beven tegemoet.
Peter Jan Visee
Curadomus