Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties7

Verpleeghuisartsen De Zorgboog willen inspectiebezoek

Artsen van De Zorgboog in Bakel hebben de IGZ gevraagd om inspecties uit te voeren in de verpleeghuizen van de Brabantse zorgorganisatie. De verpleeghuisartsen melden in het Eindhovens Dagblad dat zij niet langer de medische eindverantwoordelijkheid kunnen dragen voor de situatie in de huizen. De artsen hebben ook het vertrouwen opgezegd in bestuursvoorzitter Bert Koeneman.
Verpleeghuisartsen De Zorgboog willen inspectiebezoek

“Dit is onze beroepseer te na”,

Registreren

7 REACTIES

  1. ZORGBOOG.
    Mijn vader was in 1993 opgenomen in de zorgboog wat toen stichting verpleeghuizen gewest helmond was.Hans van den Bosch was directeur bij de afdeling voor demente bejaarden van Jan de Witkliniek in Bakel.
    Ondanks schriftelijke beloften door het verpleeghuis dat contacten en overleg tussen familie van de verpleeghuisbewoner soepel en goed zouden verlopen,bleek zeer frequent van het tegendeel.Er was gebrek aan discipline (enkele daargelaten) bij de verpleging,en de verpleging aldaar beging zeer frequent vergissingen bij toedienen van medicijnen.ook werden verpleeghuisbewoners gedrogeerd zonder medeweten familie in onder verantwoordelijkheid van Hans van den Bosch.De slaapvertrekken van de verpleeghuisbewoners zaten potdicht,en het centrale ventilatie cq luchttoevoersysteem bleek al jaren buiten werking en was voorzien van een dikke laag stof.Met de familie van de verpleeghuisbewoner diens mening werd niet serieus rekening gehouden.Omdat ik wat dieper de zaken onderzocht,werd ik al snel gezien als lastig en daarom neergezet als querulant en vervolgens wegezet met een interne klachtenregel van het verpleeghuis die achteraf niet objectief bleek.Volgens mij droeg van de Bosch drie petten n.l., van de farmaceutische industrie,van het verpleeghuis en om het belang van zichzelf veilig te stellen.Er bestonden destijds ook communicatieproblemen bij de verpleging die te wijten waren aan het gebrek aan communicatievaardigheden door gebrek aan ervaring.Ondervaren personeel is minder goed i staat te anticiperen op normale eenvoudige vragen.Men had te maken met kwetsbare teams.Door uitval van een medewerker had dit destijds ook onmiddelijk grote gevolgen voor de andere medewerkers.Door tempodruk door de bezuinigingen vanuit de centrale overheid en omdat gaten daarom moesten worden opgevuld met goedkope onervaren krachten,waren teams prikkelbaar en snel nerveus.Maar het lag volgens van den Bosch allemaal aan mij,ik moest niet zoveel vrage stellen.In 2009 was er een bestuurscrisis in de directie van de latere zorgboog,die het verpleeghuis 1,2 miljoen euro heeft gekost aan ontslagvergoeding.
    (is dat om niet uit de school te hoeven klappen over de ware toedracht in verpleeghuizen en de rol van de farmaceutische industrie samen met de overheid).
    artikel door: J.P. van den Wittenboer.
    bezoek ook onze internetpagina over gezondheidszorg:
    http://www.slideshare.net/IFUDofHR/documents

  2. Lees alle reacties
  3. Ik heb zo’n 5 jaar met Bert Koeneman “samengewerkt”. Als hij zegt “nooit uit te vallen” dan staat dat in zeer schril contrast met mijn ervaringen uit die tijd. Dat deze crisis er is , is voor mij geen verassing. Alleen dat het zo lang heeft geduurd is wel een verrassing voor mij.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.