Het is in de nabije toekomst niet meer nodig dat cliënten een handtekening moeten zetten als er wijzigingen zijn in het zorgplan. De handtekening is een van de grootste ergernissen van verpleegkundigen over de administratieve lasten in de zorg.
Hoewel de gesprekken tussen de organisatie
Gezondheid kan alleen worden bevorderd wanneer er een vertrouwensband is. Het continue aanpassen van de ‘norm’ , het veranderen van regels, het opvoeren van de regeldruk en een uitvoerende macht dat berust op kracht, illegaliteit en repressie werkt contraproductief en is ‘slopend’.
Verantwoordelijke wetgevers en wethouders zullen ‘mensenkennis’ moeten hebben maar ook zelf bedacht moeten zijn op de Grondwet, de grondregels en de grondrechten. http://www.speelman.org/ontwikkelingshulp/een-oorvijg/
Ik ben in de techniek werkzaam geweest en heb 5 jaar het land en haar bondgenoten gediend. Sinds mijn ontslag 1 oktober 2015 heb ik mij verdiept in de maatschappelijke dienstverlening en ontwikkelingen binnen de Nederlandse staat. Ik stel de deskundigheid van de functionarissen die het de afgelopen 10 jaar voor het zeggen hebben gehad ten sterkste in twijfel! Maar ook het beeld dat psychiaters en geestelijken hebben van de mens en deze gevangen zetten en onderwerpen aan hun gedachten (mentale slavernij), waarom zijn de noodklokken genegeerd?
Ik heb zoiets al meerdere maken meegemaakt: uit de rapportages bleek dat de patiënt akkoord was maar deze begreep er niets van en de wettelijk vertegenwoordigers werden onwetend gehouden. Juist nu met de nieuwe privacywetten is dit een zeer ongewenste situatie: Nu kan iedereen zeggen dat de patiënt het met de behandeling eens is terwijl die van niets weet of het niet begrijpt. Ergernis die handtekening zetten, ja, maar vergeet de autonomie van de mens zelf niet: DIE of zijn /haar wettelijk vertegenwoordiger beslist uiteindelijk wat er met de patiënt gebeurt, en niemand anders. Dit alle goedwillenden ten spijt maar ik heb situaties gezien waarin verpleegkundigen zaten te beslissen over leven en dood………
Eindelijk, deze zinloze, energie- en tijd slurpende exercitie ontmantelen!!
Ik hoop en ga ervan uit dat dit ook binnen de intramurale ouderenzorg aangepakt gaat worden? In het artikel wordt alleen gesproken over de wijkverpleging, dezelfde ergernissen spelen ook in de langdurige ouderenzorg!