Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties10

‘Verzekeraars stellen onmogelijke eisen aan ziekenhuizen’

Zorgverzekeraars leggen onredelijke eisen op aan de ziekenhuizen in de onderhandelingen over de inkoop van zorg. Dat zeggen bronnen in het Financieele Dagblad vandaag.
'Verzekeraars stellen onmogelijke eisen aan ziekenhuizen'

Naast afspraken over de kosten en

Registreren

10 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. met verzekeringen is het helaas, als ze uit moeten keren, moet je je eigen doopceel tot op de bodem tonen en dan nog hebben ze hun twijfels!
    Van belang hierbij dat ze hun bonus op kunnen strijken en zoniet, dan toch even een salarisverhoging van 9%, zoals de bankiers zich laten bezorgen!
    Je moet toch concluderen, dat ze het nooit zullen leren!

  3. Als u ziek wordt (wat niet te hopen is) ga dan naar je zorgverzekeraar en vraag hem wat u mankeert. Misschien zal hij zeggen: “niets, hoor”. Anders kost het hen geld en dat willen ze liever niet. Straks maakt de zorgverzekeraar uit wat de best zorg voor u is, en wat hen het minste (liever niets) kost.

  4. Al eerder aan de orde gesteld. Heel de Zorg Nationaliseren . Laat het Tweede Kamer de Zorg controleren en het komt allemaal goed. Er zit voldoende kwaliteit die er een goed oordeel over kan geven. Het is een Debat waard. Zij hoeven nu van mij niet terug komen van vakantie ! In september is de kiezer aan het woord.

  5. Wat denk je, dat ze de 1ste lijn met rust gelaten hebben?
    Mooi niet ze blijven met richtlijnen, benschmark-gegevens en allerlei smoesjes ons om de oren slaan, en dan nog houden ze hand op de knip.
    Ja met behulp van de beroepsverenigingen natuurlijk!

  6. Na een tweetal terechte klachten bij mijn zorgverzekeraar Menzis, worden nu alle aanvragen die mijn behandelende artsen voorschrijven, afgewezen wegens onvoldoende motivatie. Dat mijn levenskwaliteit daardoor bijna nul is, maakt ze niet uit, en naar een ziekenhuis mag je niet, want je bent niet ziek. De verzekeraar zit dus al op de stoel van de arts, en probeert de winst voor haar beleggers zo groot mogelijk te maken.

  7. Nog even en de woekerpolis- verzekeraarsgieren nemen uitvaart-ondernemingen en
    -verzekeraars over, voor de volledige begeleiding van u van uw wieg naar uw graf .Na parlementaire enquete zegt het parlement dan : dass haben wir nicht gewu…, so gemeint ??!! Overigens ben ik van mening ,dat in het parlement de blondgekleurde i.q.-punten het duurst betaald worden.

  8. ik moet helaas constateren dat de regeringen de laatste jaren de democratische zeggenschap over de zorg hebben afgestoten onder het motto dat patiënten en zorgvragers zelf de regie moeten (kunnen) voeren. maar vervolgens hebben zij een zodanig zware regierol aan de verzekeraars geven, dat daarvan niets terecht komt.
    de verzekeraars zouden naast de huisarts (en andere medische professionals) de belangrijkste adviseur van hun verzekerden moeten zijn wanneer die zorg nodig hebben. maar in plaats daavan stellen zij zich op als handelaar die de zorg inkoopt bij de aanbieders. de verzekerde mag vervolgens kiezen uit het pakket dat de verzekeraar hem aanbiedt, of kan althans niet vrij meer kiezen.
    daar komt bij dat verzekeraars steeds meer beleggen en investeren in zorgaanbieders. de verzekerde heeft daarmee reden eraan te twijfelen of de verzekeraar zijn belang dient of toch (ook) let op de financiële gevolgen van zijn keuze voor het resultaat van de onderneming.

  9. Dat zwakke ziekenhuizen als eerste hebben getekend mag blijken uit langjarige contracten tussen Achmea en CZ met het Laurentius Ziekenhuis te Roermond. Getekend in begin 2012 en nu komt het Laurentius met de mededeling dat zij 30 tot 40 man moet ontslaan wegens de verliezen.
    Geldnood bij degenen die de zorg leveren gaat altijd ten koste van de positie. Zo is dat met onderhandelen.
    Degene die het geld heeft ligt altijd boven.
    En met het MBI en de WMG en het Akkoord op Hoofdlijnen is de positie van de zorgverlener er niet sterker op geworden.
    Hellend vlak en de eerste die daarvan de gevolgen gaat ondervinden is de verplicht verzekerde.
    En er komt nog meer aan gezien het rapport Baarsma dat door VWS met open armen is ontvangen.
    Houdt de kleenex maar gereed.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.