Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties15

VNG tegen Wmo-wet Agnes Kant

Bart Kiers schrijft zowel over cure als care. Zijn aandachtsvelden zijn de ziekenhuizen, medisch specialisten, ouderenzorg en ggz.
De wijziging van de Wmo zadelt gemeenten op met grote problemen. Dat stelt de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).
VNG tegen Wmo-wet Agnes Kant

Op 20 mei stemde een Kamermeerderheid

Registreren

15 REACTIES

  1. Het is een goede zaak dat Wmo-gelden betaald aan gemeenten worden geoormerkt. Heb mij altijd afgevraagd waarom dit niet direct bij invoering Wmo is geregeld. Ooit heeft een College van B&W geprobeerd 4 miljoen WvGgelden (geoormerkt budget) toe te voegen aan de algemene middellen. Dit is niet gelukt omdat een organisatie de gemeenteraad hierover heeft geinformeerd. Wanneer gemeenten zoveel geld over houden kan dit betekenen dat er mensen zijn die niet de voorzieningen hebben gekregen die zij wel nodig hadden. Wanneer er geld overblijft kan dit gereserveerd worden voor het volgend jaar. Met dit geld kan men bv de pakketmaaatregelen AWBZ tijdelijk opvangen.

  2. Lees alle reacties
  3. de misdadegers die kosten veel meer geld daar gaat van onze belasting geld af denk daar maar eens over na pim??en dan naar de WMO dat zijn niet al onze belasting geld deze zijn er voor mensen die het hard nodig hebben zoals ik hou daar even rekening mee zelf ben ik gehandicapt of wil je ruilen met mij (graag)

  4. ook al ben ik niet perse SP-voorstander, dit is een initiatief dat HULDE verdient. gemeenten zouden veel meer door het rijk moeten worden gedwongen om geld aan specifieke doeleinden te besteden. wij als belastingbetalers hebben er recht op dat geld dat via de belastingen wordt geind voor specifieke uitgaven als zorg, onderwijs en veiligheid terug te zien in de uitgaven die de overheid doet. gemeenten (de VNG voorop) ziet ons toch al niet als centrum van hun aandacht, getuige alle prestigeprojecten die zonodig van onze middelen moeten worden gefinancierd.

  5. ik wil op alle verhalen ingaan zelf zit ik in de WMO ADVIESRAAD
    en natuurlijk is de WMO voor iedereen die hem nodig hebben ik maak zelf er ook gebruik van en het werkt allemaal prima zoals thuiszorg verenigen die kan daar een bod uitbrengen en dan merken ze vanzelf wel wie daar voor in aan merking komen zelf maak ik daar ook gebruik van en het werkt prima boven petra ik denk niet dat je weet wat WMO in houd ofwel tuurlijk moeten ze met dat geld doen van wat ze krijgen overal is daar een potje voor en niet door agnes kant laten doen dat heb je dan goed fout want dan komt daar helemaal niets van terchtze zoeken het heus wel uit van wie daar recht ophebben je moet zo wie so een indicatie hebben dus er is daar niks mee
    nou jij!!!!!!!!!!!!!!!!

  6. Het beste bewijs dat veel gemeenten absoluut het welzijn van haar (veelal oudere)burgers niet op de juiste prioroteit heeft staan.
    Maar ach over één of twee jaar kan er weer een paar miljoen tegen aan om een zorginnovatie door te voeren die voorsteld om het weer zo te doen als vroeger (denk aan de wijkzusters).
    Zo gaan wij in NL om met zorggeld:
    – bureaucratie (liefst veel)
    – weinig zorg maar veel klagen, levert weer werk op voor adviesbureaus
    – bestuurders pesten met regeltjes en (nutteloze) verantwoordingen afleggen
    – nutteloze, dure kwaliteitskeurmerken afdwingen
    en ga zo maar door..
    Jammer, de wet Kant is prima gewoon invoeren en laat die gemeenten ook eens verantwoording afleggen waar al dat geld heen gaat wat in de WMO gestopt wordt zoals zorgaanbieders moeten doen voor iedere cent die ze krijgen.

  7. de gemeenten maken nu geld op dat voor zorg bedoeld is. de patienten trekken nu steeds aan het kortste eind. met hun ziektes trekken ze zo wie zo al aan het kortste eind. laat je hart spreken i.p.v. de hebzucht.Fantastisch dat de wet is aan genomen.de patient is centraal en de rest is hulpaanbieder.

  8. en nog steeds staat de zorgvrager, die van de wmo-zorg afhankelijk is, buitenspel. het zou veel beter zijn dat gemeentes alleen tot taak hadden te zorgen voor een overzichtelijk en “vrij” concurrerend zorgaanbod, waaruit de zorgbehoeftige zelf (met zijn omgeving aan mantelzorgers) de keus kan maken. de overheid kan beter afzien van alle betuttelende pogingen om de kosten te beheersen, want die leiden alleen tot bureaucratie.

  9. waar is het gezonde verstand gebleven? het heeft er de schijn van dat iedereen uit de grote pot graait. Oormerken de WMO gelden! goed plan! te zot voor woorden dat WMO gelden gebruikt worden voor lantaarnpalen en stoeptegels terwijl ouderen/zieken thuis zitten te verpieteren (pakketmaatregel AWBZ) en er direct geroepen wordt “we hebben geen geld voor ondersteunende begeleiding /begeleiding algemeen”

  10. Nog even een reactie op Dick; vroeger had je een paar mensen bij het zorgkantoor voor de huishoudelijke zorg, nu heb je er een paar honderd bij de gemeenten (met elk hun eiegen werkwijzes en declaraties). Laten we zeggen dat de “economies of scale” aardig verdampt zijn.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.