Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties11

‘Voor een miljard aan foute zorgdeclaraties’

Zorgverzekeraars vergoeden op grote schaal behandelingen die patiënten helemaal niet hebben gekregen. Dat meldt de Telegraaf vandaag.
‘Voor een miljard aan foute zorgdeclaraties’

Veel declaraties zijn uit de lucht

Registreren

11 REACTIES

  1. Ik was 10 minuten bij de reumatoloog binnen geweest, kwam ik er door een daaop volgende deklaratie van mijn complete eigen risico achter dat er 260 euro gedeclareerd is, geleverd product is verwijsbrief voor fysio.
    Ik had deze telfonisch verzocht af te geven maar ik moest er voor langs komen.
    Een telefoontje aan de verzekering leverde mij de opmerking op dat specialisten nou eenmaal duur zijn (uurtarief 6 x 260,-?) en als ik er problemen mee had moest ik maar contact met de arts op nemen. Uiteraard ga ik dat niet doen omdat ik van die arts afhankelijk ben (reuma).
    Een kennis van mij laat een metaalsplinter uit zijn oog verwijderen in het Amphia en er wordt gewoon een dagbehandeling gedeklareerd.
    De verzekering gebeld welke vervolgens mededeeld dat die daar niets mee doen en het gewoon gaat uitbetalen. M.i. gewoon fraude van het ziekenhuis. Het ziekenhuis verrijkt zich dus over de rug van de zorgverzekering waarvan de verzekerden (en de maatschappij) uiteindelijk weer de dupe zijn. Ik betaal een behoorlijk bedrag aan zvw premie van mijn salaris + zorgverzekering + verplicht pensioen terwijl ik al een oudedagsvoorziening heb in principe. Aanpakken die valse declaraties en een vette boete er op! Ik hoop dat ze er nu eindelijk wat aan gaan doen qua controle etc.

  2. Lees alle reacties
  3. De hele Zorg is vergeven van mensen die betaald worden voor de baan die zij hebben. Als dit ambtenaren zijn dan worden zij “”ambtshalve betaald. Soms werken zij ook nog in die baan . Soms ook nog nuttig,maar dat kan niet extra gedeclareerd worden. De DBC~`s zijn uitgevonden om kosten te besparen en declaraties inzichtelijker te maken.
    Case: patient wordt 11.00 uur opgenomen. 12.00 uur diagnose gesteld, waaraan een dbc-prijskaartje hangt van
    € 5000,00.
    Patient overlijdt om 6.00 uur.
    Gedeclareerd wordt …….??
    € 5000,00 , geheel juist volgens het dbc-motto: makkelijker kunnen we het niet declareren, misschien nog wel duurder. Als dit niet klopt , zie ik wel een reactie en ben ook ik “” verbijsterd””.

  4. In 2005 lag mijn echtgenote ter observatie in het Meander Ziekenhuis te Amersfoort. Nadien ontvingen wij een overzicht van de verzekeraar (Aegis) waarop een operatie werd gedeclareerd. Toen wij dit aangaven bij Aegis zei men daar contact op te gaan nemen met het ziekenhuis. Vervolgens werden wij teruggebeld met de mededeling dat mijn echtgenote toch echt geopereerd was. Valse declaraties zijn dus niet van de laatste jaren, en verzekeraars doen niet erg hun best om dit tegen te gaan!

  5. Dit verschijnsel is niet iets van de laatste jaren. In de 70er jaren van de vorige eeuw constateerde ik al dat er teveel werd gedeclareerd bij de verschillende onderzoeken of onderzoeken die niet werden gedaan maar wel vergoed. Hier moest vooral over worden gezwegen. Er werd toen al in een ziekenhuis per jaar voor vele honderdduizenden guldens teveel gedeclareerd, op macro niveau ging het toen ook al om heeeeel veel geld. En dat is na 45 jaar nog niet veel anders geworden.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.