Zelfstandige zorgverleners vinden dat het beleid van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) een gevaar is voor de toegankelijkheid en kwaliteit van zorg. Dat blijkt uit een enquête van de VvAA, een ledenorganisatie van honderdduizend zorgprofessionals.
TNS NIPO hield de enquête in
Indien orthodontisten een krap inkomen hebben dan zouden ze tot hun 67e moeten doorwerken. Het onderzoek geeft redenen om aan te nemen dat de tarieven inderdaad te hoog zijn als je eerder kan stoppen met werken. Ik verwacht dat orthodontisten ook bij instandhouding van de huidige tarieven zouden stoppen met werken. Zou er een tekort ontstaan aan capaciteit dan is dat natuurlijk een kwalijke zaak. Door meer orthodontisten op te leiden kan je dit ondervangen. Dit is een betere bijdrage aan de toegankelijkheid van de zorg dan een prijs voor een product te geven die orthodontisten stimuleert om vroegtijdig te stoppen met werken.
Mag de mondzorg aub wat inleveren, tegenwoordig loopt iedereen met een beugel,alsof dat het enige is dat te corrigeren valt aan de mens .Afzetters zijn het en de NZA doet gewoon zijn werk.
Rob: dus als de huisarts op de hoek verdwenen is dan geloof je het?
Ik denk dat het signaal is dat de NZa steeds meer overkomt als een niet bereikbare gigant en zich schuil houdt achter overheidsbeleid en zorgverzekeraars. En dus het contact met de praktijk lijkt te verliezen. Zorgelijk als je het mij vraagt.
Zijn klagende zorgaanbieders niet HET bewijs dat NZa haar werk doet? Natuurlijk wordt altijd kwaliteit (en soms toegankelijkheid) erbij gehaald, maar ik wil eerst zien dat er (forse) tekorten ontstaan en dat de kwaliteit daalt, voordat ik oordeel dat het NZa niet gewoon doet wat het moet doen: concurrentie bevorderen en daar waar niet wordt geconcurreerd ingrijpen.