De meeste nieuwe bestuurders in de zorg verdienen minder dan de norm die ze zichzelf in 2009 hebben opgelegd. Ruim de helft van de zittende ziekenhuisbestuurders zat in 2009 nog boven het inkomensmaximum. Die conclusie trekt minister Edith Schippers maandag in een brief aan de Tweede Kamer.
In december volgen de definitieve cijfers
Mooeten we misschien ook eens kijken wat toezichthouders bij elkaar verdienen voor al hun toezichtfuncties i.p.v. voor een toezichtfunctie per instelling. Dat kan betekenen dat een toezichthouder inlevert, maar er gewoon een extra functie bijneemt.
Te snelle groei (zoals in salarissen, maar ook in de markten, zoals van kantoren en huizen) leidt vroeg of laat tot knappen van een ballon. Bestuurders horen dat te weten. Dat is onderdeel van hun competentie. Daarom moeten ze het goede voorbeeld geven en zichzelf doorprikken.
‘Sommige zittende bestuurders hebben de gevoeligheden uit de samenleving opgemerkt en nemen genoegen met een nullijn of leveren zelfs een deel van hun salaris in.’
De bestuurders Theo Buunen en Jeroen de Wit van Sanquin Bloedbank leveren niets in!
Zij kunnen blijkbaar door blijven harken tot aan hun pensioen. Maar steeds meer bloed- en plasmadonors zullen dat niet langer accepteren en schorten hun donatie op of stoppen met doneren. Hoe lang denken deze graaiers nog daarmee door te gaan? Denken zij niet op de eerste plaats aan de patiënten die ons bloed of plasma nodig hebben?
wij leveren ook (nog)niet in dus best knap dit resultaatm, nu de (staats)banken nog!
ik dacht al, wanneer komt de eerste reactie. het is nooit goed voor sommigen. kijken wat er vandaag gaat volgen.
Ik verdien ook minder dan mijn eigen norm…