De wijkverpleegkundigen van het snelgroeiende thuiszorgbedrijf Zorgfix uit Almere activeren zelf het sociale netwerk van hun cliënten. Dat doen ze met behulp van Ipads en softwareoplossingen, zonder er enige vergoeding voor te vragen.
Bijna alle wijkverpleegkundigen van Zorgfix hebben
Slimme PR van een klein bedrijf terwijl dergelijke diensten al lang (zonder bijbetaling) door bestaande thuiszorgpartijen worden geleverd. Zorgvisie, doe u huiswerk.
@Hans Nobel: Volgens mij wordt er nergens van gratis mantelzorg gesproken, maar van een initiatief vanuit maatschappelijke betrokkenheid waar Zorgfix de kosten voor draagt. Daarnaast is het – in mijn ogen – een toevoeging om het sociale (zorg)netwerk van de patiënt/cliënt extra te betrekken in het zorgtraject. Natuurlijk is het niet het ‘gouden ei’ maar is het wel een initiatief om (in hun ogen) bij te dragen aan de zorgkwaliteit.
Steeds meer zorgeuro’s verdwijnen in overhead, controle en beheer: managers, consultants, ICT-bedrijven, toezichthouders en zorgmeters, zonder dat voor die euro’s de patiënt/cliënt concrete zorg geboden wordt.
Zorgfix wil met haar I-padzorg straks ook uit de zorgruif van 90 miljard mee eten. Zo gaat dat op de markt waar zorg tot handel verworden is.
Toch lijkt me het ontwikkelen van zo’n app en de tijd die men neemt om via de app te communiceren iets dat wel betaald moet worden Hans Nobel. Maar het is inderdaad wat mager om te spreken van ‘regelen van gratis mantelzorg’.
Wat een gebakken lucht! Een tekst in je Ipad invoeren dat er een klus te doen is, vervolgens ‘enter’ indrukken en dan zeggen dat je voor noppes de mantelzorg geregeld hebt.
Grandioos, hoe simpel de problemen in de zorg zijn op te lossen. Nu nog een applicatie waarbij je op ‘enter’ drukt en de wijkverpleegkundige van Zorgfix gratis bij de voordeur staat…….